Ny

Hur planterar man Vidjehortensia?

Hur planterar man Vidjehortensia?

Plantering: Gräv en 40 djup grop och förbättra jorden med kompost och gödsel. Om vidjehortensians rotklump är mycket sammanvuxen bör man göra fyra stycken 2 cm djupa snitt på utsidan. Placera rotklumpen så att plantan hamnar lika djupt som den stod i krukan.

Var trivs hortensia bäst?

Hortensian passar både på altan och i trädgården. De trivs bäst i halvskugga och gärna på vindskyddad plats. De stora blommorna håller länge och nya knoppar kommer hela sommaren. Trädgårdshortensian passar utmärkt att plantera i stora krukor, använd då hortensiajord och lägg lecakulor i botten för bra dränering.

Var plantera Vipphortensia?

Vipphortensia trivs i sol till halvskugga. Den är anspråkslös när de gäller jorden, men utvecklas allra bäst i väldränerad, mullrik och porös jord med god tillgång till fukt och näring.

Hur tätt plantera Vipphortensia?

Busken kan växa sig 2-3 meter hög och breder ut sig i omfång. Därför bör du inte sätta plantorna närmre än 1,5-2 meter ifrån varandra. Växten kan planteras en och en eller också tillsammans i grupp. De trivs bäst på en halvskuggig plats i en näringsrik, mullrik men kalkfattig jord som inte ska torkas ut.

Hur djupt plantera Vipphortensia?

Bearbeta jorden väl innan du planterar, och se till att den är fri från ogräs. Vattna igenom jorden väl innan du planterar. Låt plantan dra vatten i en hink med vatten, medan du gräver planteringsgropen. Gropen bör vara 40 cm djup och 60 cm bred.

Hur plantera Vidjehortensia Annabelle?

Plantering. Vidjehortensian kan planteras på både soliga och relativt skuggiga ställen. Plantan trivs bra om den planteras i rhododendronjord. ’Annabelle’ kan odlas i växtzon 1-4, samt i skyddade lägen i växtzon 5.

Hur djupt plantera Syrenhortensia?

Gräv en 40 cm djup grop och blanda upp jorden med kompost och gödsel. Häll tillbaka lite uppblandad jord i gropen och placera rotklumpen så att plantan hamnar lika djupt som den stod i krukan. Fyll gropen med vatten och häll på mer jord tills gropen är full.

Hur djupt ska man plantera hortensia?

Hortensian har ytliga rötter och behöver en rejäl grop, dubbelt så bred och djup som krukan. Fyll på med mullrik, okalkad torv , rhododendronjord eller gödslad barkmull.

Share this post