Populära

Nar planterar man varblommor?

När planterar man vårblommor?

När vårsolens första strålar tar sig in i trädgården efter den långa vintern har det äntligen blivit dags att plantera vårblommor i krukor och njuta av att våren är på väg. Se dock till att ta hänsyn till det snabbt växlande vårvädret när du väljer vilka växter du vill plantera.

Kan man plantera Blomlökar på våren?

När ska lökarna planteras? Vårblommande lökar som tulpaner, påskliljor och krokus planteras på hösten, från september till december eller tills marken fryser. Sommarblommande lökar och knölar, som dahlia och liljor, sätts i jorden på våren så fort tjälen gått ur marken.

När ska jag plantera Montbretia?

Montbretian härstammar från delar av Afrika där klimatet är milt och somrarna våta, så i Sverige bör växten placeras på en skyddad och varm plats där den får full sol. Utan full sol blommar inte montbretian särskilt rikligt. Att sätta lökarna: Knölarna kan planteras när risken för frost är över.

Kan man sätta tulpaner i februari?

Kortast kylperiod (temperatur under 6 plusgrader) behöver: Snödroppar och pärlhyacinter, som du kan börja ta in i januari. Tulpaner, som är lagom att börja plocka in i början av februari.

Vad kan man plantera ute i februari?

I februari kan du börja förodla en del av sommarens grönsaker och blommor. Purjolök, selleri, kronärtskocka och chili är några av dem som bör i jorden tidigt för att hinna utvecklas. På blomstersidan är det pelargon, heliotrop och jätteverbena som ska sås först.

Vilka blommor kommer först på våren?

De växter som blommar tidigast hos oss är de införda växterna vintergäck, snödroppe och krokus, vilka ibland även flyr trädgårdarna och uppträder som förvildade eller naturaliserade. Den tidigast blommande inhemska växten i Stockholmstrakten brukar vara hästhov.

Vilka blommor kan man ha ute i maj?

Lämpliga för direktsådd är till exempel ringblomma, blåklint, aster, zinnia, romersk riddarsporre, blomsterlin, clarkia, kinesisk förgätmigej, inkakrage, slinger- och buskkrasse, jungfrun i det gröna, jätteeternell, kranskrage och praktmalva.

Vilka blommor kan man plantera på våren?

Pigga upp dig med vårens växter

  • Minipåsklilja Tête-à-tête. Minipåsklilja är en fantastisk liten lökväxt som bjuder på många blommor ur samma lök.
  • Penséer och minipenséer/brokvioler. Viola x wittrockiana och Viola Tricolor-Gruppen.
  • Vårhyacint. Hyacinthus orientalis.
  • Tusensköna. Bellis perennis.

Share this post