Trendig

Vad gor stadsdelsforvaltningen?

Vad gör stadsdelsförvaltningen?

Stadsdelsförvaltningarna ansvarar för ett antal verksamheter utifrån ett geografiskt område. Stockholms stad är indelat i 13 stadsdelsförvaltningar. Det geografiska området kallas stadsdelsområde och är indelat i flera stadsdelar. fritids- och kulturverksamhet.

Vad tillhör Kista för kommun?

Kista är en postort som innehåller adresser i flera olika kommuner – Stockholm kommun, Sollentuna kommun. Inom postorten Kista finns det 51 postnummer.

Vilka styr i Rinkeby?

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd ansvarar för en stor del av den kommunala servicen inom Rinkeby-Kista stadsdelsområde. Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd ansvarar för Rinkeby-Kista stadsdelsområde. Nämnden sammanträder cirka en gång i månaden och fattar beslut om de verksamheter som nämnden ansvarar för.

Vad är en stadsdelsnämnd?

En kommundelsnämnd eller stadsdelsnämnd är i Sverige en typ av kommunal nämnd som har ett lokalt geografiskt ansvarsområde i stället för ett fackområde. Vilka frågor som handläggs av en kommundelsnämnd varierar från kommun till kommun.

Är Stockholms stad en myndighet?

Vi är en myndighet och när du ansöker om till exempel bygglov, planändring, lantmäteriförrättning eller bidrag för bostadsanpassning krävs att vi är säkra på att beslut fattas på en rättssäker grund.

Vad gör Stockholms kommun?

Stockholms stad är Sveriges största kommun och hemstad för över 960 000 stockholmare. Varje dag arbetar stadens medarbetare för att ge stockholmarna bra service utifrån beslut i kommunfullmäktige, nämnder och bolagsstyrelser.

Vad heter stadsdelarna i Stockholm?

Stadsdelar och stadsdelsområden

  • Bromma stadsdelsområde.
  • Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsområde.
  • Farsta stadsdelsområde.
  • Hägersten-Älvsjö stadsdelsområde.
  • Hässelby-Vällingby stadsdelsområde.
  • Kungsholmens stadsdelsområde.
  • Norrmalms stadsdelsområde.
  • Rinkeby-Kista stadsdelsområde.

Vilka områden ingår i Järva?

Områden inom Järva är Frösunda, Ritorp, Arenastaden, Hagalundsdepån, Råstahem, Västerjärva, Bagartorp, Nya Ulriksdal (f.d. Ulriksdals galoppfält), Överjärva och Järvastaden. I stadsdelen ligger Ulriksdals pendeltågsstation.

Vilka sitter i kommunstyrelsen?

Politikerna i kommunstyrelsen är avsevärt färre än ledamöterna i fullmäktige. I Sverige är det vanligt att kommunstyrelsen har 9, 11, 13 eller 15 ledamöter. Sveriges tre största kommuner – Stockholm, Göteborg och Malmö – har 13 politiker i sina respektive kommunstyrelser.

Vilka har majoritet i Stockholm?

Stadens centrala politiska ledning finns i kommunfullmäktige, kommunstyrelse och borgarrådsberedning. Borgarrådsberedningen består av borgarråden och fungerar som ett slags arbetsutskott för kommunstyrelsen. Finansborgarrådet är sedan 1994 även ordförande i kommunstyrelsen och brukar ses som kommunens politiska ledare.

Vad ingår i Stockholm?

Stockholms stad är indelad i 13 stadsdelsområden. Från och med 1 juli 2020 bildar Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö tillsammans Hägersten-Älvsjö stadsdelsområde. Stadsdelsområdena är i sin tur indelade 132 stadsdelar. Här hittar du under respektive rubrik statistik per område och stadsdel.

Hur är Göteborg uppdelat?

Stadsområdena är fyra till antalet….Stadsområden.

Stadsområde Tidigare stadsdelsnämnd
Centrum Örgryte-Härlanda, Centrum, Majorna-Linné samt en mindre gränsjustering mot Östra Göteborg
Sydväst Askim-Frölunda-Högsbo, Västra Göteborg
Hisingen Västra Hisingen, Lundby, Norra Hisingen

Vilken stadsdelsförvaltning tillhör jag?

Från och med 2021 blev tio stadsdelsförvaltningar sex nya fackförvaltningar med ansvar för äldre, personer med funktionsnedsättningar och sociala frågor. Men du kan fortfarande i vissa fall behöva kontakta verksamheter i de nya förvaltningarna utifrån var du bor.

Vi är en myndighet och när du ansöker om till exempel bygglov, planändring, lantmäteriförrättning eller bidrag för bostadsanpassning krävs att vi är säkra på att beslut fattas på en rättssäker grund. Och då behöver vi vissa uppgifter från dig.

Vilka kommuner ingår i Stockholms stad?

Vad heter Göteborgs stadsdelar?

Stadsområde Centrum. Kålltorp-Torpa-Björkekärr, Kallebäck-Skår-Kärralund, Krokslätt-Johanneberg, Guldheden-Landala, Olivedal-Haga-Annedal-Änggården, Kungsladugård-Sanna, Majorna-Stigberget-Masthugget, Norra Centrum, Lunden- Härlanda-Överås, Olskroken-Redbergslid-Bagaregården.

Är utbildningsförvaltningen en myndighet?

Vi är en myndighet och när du till exempel söker förskola, grundskola eller gymnasium, samt fritidshem och annan verksamhet vi ansvarar för, krävs att vi är säkra på att beslut fattas på en rättssäker grund.

Share this post