Frågor

Vad raknas som motorsag?

Vad räknas som motorsåg?

En motorsåg eller kedjesåg är en portabel, motoriserad såg som vanligen används för att fälla, kvista och aptera (kapa) träd. Motorsågar drivs av antingen en nätansluten elmotor eller en tvåtaktsmotor, även 4-takt finns.

Varför motorsågen uppfanns?

Motorsågens föregångare – kedjesågen – uppfanns egentligen för att rädda liv på operationsbordet. Först när en motor tillfogades fick sågen sin fasta plats i skogshuggarens verktygslåda. Det första patentet för en ”oändlig kedjesåg” utfärdades i januari 1905.

Hur uppfanns motorsåg?

Robert P. McCullochMotorsåg / Uppfinnare

Vem kom på motorsågen?

Får alla använda motorsåg?

För att arbeta ensam med motorsåg eller röjsåg ska man vara minst 18 år (inte minderårig), det är alltså en lämplig ålder för att ta motorsågs- eller röjsågskörkort. Om man är fysiskt och psykiskt mogen är det dock tillåtet att arbeta med motorsåg och röjsåg redan från 16 års ålder om det inte är ensamarbete.

När kom den första motorsågen?

Svar Motorsågar konstruerades omkring 1910 och provades i Sverige omkring 1920. Tvåmans motorsågar enbart för fällning av grövre träd kom till praktisk användning i mitten av 30-talet. Nästa steg i utvecklingen kom omkring 1950, då enmansmotorsågar konstruerades.

När motorsågen kom till byn?

2013 sändes den på nytt av SVT inom ramen för serien Minnenas television….Motorsågen (film)[redigera | redigera wikitext]

Motorsågen
Genre Drama
Produktionsbolag Sveriges Television
Premiär 21 april 1983
Speltid 70 minuter

Vad kostar en Motorsågskurs?

Det finns en rad olika kurser för att ta motorsågskörkort som skiljer sig i längd och pris. Det som brukar kosta pengar är utbildning, litteratur, prov, körkortsavgift samt eventuellt utrustningshyra. Kostnaden för att ta motorsågskörkort på nivå A/B är normalt ca 4 000-7 000 kr.

Share this post