Ny

Hur behandla solsveda?

Hur behandla solsveda?

Så här kan du göra om du har bränt dig i solen:

  1. Låt bli att sola några dagar för att låta huden läka.
  2. Kyl med kallt vatten, kylbalsam eller en fuktgivande hudlotion.
  3. Använd receptfri kräm eller salva med hydrokortison om det kliar eller svider.
  4. Använd receptfria smärtstillande läkemedel om det gör mycket ont.

Vad hjälper bäst mot solbränna?

Kyl ner! Ta ett kallt bad eller dusch, alternativt kan du ta en våt trasa med kallt vatten mot det solbrända området. Det finns även vissa kylbalsam du kan köpa. Drick vatten – Att dricka extra mycket vatten kan hjälpa till att reparera skadan som gjorts genom att kroppen leder mer vätska till huden.

Hur lång tid tar det att bli av med solbrännan?

Första gradens brännskada innebär att yttersta lagret av huden har skadats. Det kan uppstå om man exempelvis varit ute i solen för länge. Skadorna kan nästan alltid behandlas hemma och läker oftast inom några dagar till en vecka. Här går vi igenom hur du kan lindra smärtan och när det är dags att söka vård.

Vad gör man åt brända läppar?

Du har bränt dig på läpparna Smörj in läpparna ofta så att du håller dem återfuktade. Använd exempelvis Försvarets hudsalva eller ett cerat med aloe vera i. Många tycker också att olivolja funkar på solbrända läppar. Tips är att investera i ett läppcerat med solskyddsfaktor, så du slipper att bränna dig igen framöver.

Vad är solsveda?

Soleksem är kliande hudutslag som ofta ser ut som röda prickar. Utslagen kan dyka upp först flera dagar efter att du solat. Du kan lindra dina besvär genom att kyla huden och ta läkemedel mot klåda.

Är Aloe Vera bra för solbränna?

Skulle olyckan vara framme kan det vara skönt att svalka huden med aloe vera-gel och svala duschar. Fram tills brännan har klingat av bör du undvika solen och undvik hårprodukter med parfym och sulfater, som kan irritera och torka ut ytterligare.

Share this post