Rekommendationer

Ar ekologisk mjolk battre?

Är ekologisk mjölk bättre?

Ny forskning visar att ekologisk mjölk håller bättre kvalitet vid kalla och våta somrar. Även efter kalla och blöta sommrar håller ekologisk mjölk högre halter av bra fettsyror än konventionell mjölk. Det rapporterar ATL Lantbrukets affärstidning som tagit del av ny forskning från Newcastle University.

Varför ska man dricka ekologisk mjölk?

Ekologisk mjölk innehåller mer nyttig omega-3-fettsyra. KRAV-märkta kor betar mer gräs och klöver än andra kor. Det är bra mat för dem, och bidrar också till omega-3-fettsyran. Det ger dem också naturlig motion.

Vad är skillnaden på vanlig mjölk och ekologisk mjölk?

Den främsta skillnaden mellan den ekologiska och konventionella mjölken är samman- sättningen av fettsyror där den ekologiska mjölken ofta innehåller mer fleromättade fetter, omega-3 fettsyror och en högre kvot mellan omega-3 och omega-6 fettsyror.

Kan barn under 1 år dricka mjölk?

Mjölk som dryck i mugg eller flaska kan ges när barnet är ungefär ett år. Mjölk kan som alla livsmedel introduceras under det första levnadsåret. Det enda man behöver tänka på för barn under ett år är att mjölk är näringsrikt, men innehåller nästan inget järn.

Varför får inte barn under ett år dricka mjölk?

Mjölk är inget måste men bra. Om ditt barn dricker mjölk är lättmjölk och andra magra mjölkprodukter att föredra. Vegetabiliska produkter går också bra att ge sitt barn – så länge det de är berikade med kalcium, riboflavin, b12 och d-vitamin. Ge inte risdryck till barn under sex år då den kan innehålla arsenik.

Varför är det viktigt för barn att dricka mjölk?

För barn mellan 2 och 17 år säger Livsmedelsverket att 5 deciliter mager mjölk, fil eller yoghurt per dag är ett enkelt sätt att få i sig exempelvis kalcium och vitamin D. Mjölk- och mjölkprodukter innehåller även många andra viktiga näringsämnen, till exempel vitamin A, riboflavin, vitamin B12, jod, zink och selen.

Share this post