Trendig

Maste man byta storlek pa napp?

Måste man byta storlek på napp?

Den rätta storleken på nappen är beroende av barnets ålder. Därför är det viktigt att byta nappstorlek efter 6 respektive 18 månader. Du märker att nappen är för stor om den mjuka sugdelen inte försvinner helt in i munnen och silikon-eller latexhalsen forfarande är synlig.

När är det lättast att sluta med napp?

Det finns ingen ålder som är rätt för alla barn att sluta använda napp. Försök få barnet att sluta helt i tre- till fyraårsåldern, eller senast innan de permanenta tänderna har kommit fram. När du tror att barnet är mogen för att sluta med napp är det bra att låta hen vara med i planeringen.

Vad göra med gamla nappar?

Information och material för att skicka in och återvinna napparna finns i butik samt online på www.esska.nu. Så här fungerar pantsystemet: När de gamla napparna är förbrukade, skickas de tillbaka till Esska varpå kunden erhåller fem kronor rabatt per napp på sitt nästa köp i Esskas webbshop.

När kan bebis ta napp?

Börja aldrig med napp innan amningen fungerar som den ska. Eftersom sugandet gör att barnet känner sig mätt och trött är det bäst att inte ge napp innan matning. Av samma anledning är det bäst att använda napp precis innan sovdags eller efter matning. Och bara så länge som barnet behöver.

När ska man byta napp på nappflaskan?

Om dinappen börjar bli sliten. När du har hittat en flasknapp som barnet tycker om bör du byta den var tredje månad för att den ska hålla sig i gott skick. Om du hittar sprickor i nappen måste du byta den omedelbart. Läs mer om Philips Avents nappflaskor samt dinappar här.

Vad händer om man använder napp för länge?

Nackdelar med napp Det är vanligt att barnet använder nappen i flera år. Om barnet vaknar på natten och har tappat nappen kan det hända att hen inte kan somna om innan hen har fått tillbaka nappen i munnen. Det kan bli svårt att få barnet lugn om du har glömt att ta med napp.

Share this post