Rekommendationer

Nar kom napparna?

När kom napparna?

3. Den första gången en napp omnämns är redan år 1473, av den tyske läkaren Bartholomäus Metlinger. Esska började tillverka sina nappar i Lidköping 1974, men startade redan 1904, men då fokus låg på sjukhusartiklar. Sedan 1974 ägnar de sig alltså åt det som betyder mest – de små barnen!

Vad händer om man har för stor napp?

Den rätta storleken på nappen är beroende av barnets ålder. Därför är det viktigt att byta nappstorlek efter 6 respektive 18 månader. Du märker att nappen är för stor om den mjuka sugdelen inte försvinner helt in i munnen och silikon-eller latexhalsen forfarande är synlig.

Hur länge har nappen funnits?

Fynd från redan 1000 år före Kristus har gett oss en intressant inblick i nappens historia. På den tiden använde man ihåliga lerfigurer som man fyllde med godsaker. Dessa hängdes runt barnens hals som då kunde suga på ”nappen” när de ville. Under medeltiden blev istället tygnappar vanliga.

Hur ska nappen sitta?

Alla nappar från MAM har en symmetrisk sugdel – det finns inget ”upp” eller ”ned”. Nappen kan därför stoppas in i bebisens mun åt vilket håll som helst utan att påverka munhålans utveckling. Napparna från MAM är också säkra när det gäller tandutvecklingen, främst tack vare ventilationssystemet som finns i sugdelen.

Vad är nappar gjorda av?

Silikon är ett transparent, syntetiskt material som är lukt- och smakneutralt. Silikon är dock känsligare mot barns små vassa tänder än vad latex är. Latex är ett naturmaterial som är mer elastiskt och mer slitstarkt mot barns vassa tänder än vad silikon är.

Vad gör en napp?

Napp kan fungera som tröst och ge barnet lugn. Det kan vara lättare att få barnet att somna i sängen i stället för famnen om barnet samtidigt suger på en napp. Andra än den som ammar kan trösta när barnet vill suga på något. Om tiden mellan måltiderna behöver öka underlättar det att använda napp.

Hur vet man när nappen är för liten?

Byt nappstorlek när barnet växer Storleken på nappen bör bytas ut allteftersom barnet växer. Om skölden på nappen är för liten ökar risken för att den kommer in helt i barnets mun. Skulle nappen komma in helt ska du försiktigt och lugnt ta tag i nappens ring eller knopp och plocka bort nappen.

Måste man byta napp vid 6 månader?

Om du märker att ditt barn börjar leka med nappen så rekommenderar vi att du byter till en större storlek, 6-16 mån då skölden på dessa nappar är större än 0-6 mån.

Måste man byta Nappstorlek?

Varför olika storlekar på nappar?

Barnet kan alltid få luft då alla MAM nappar har lufthål i skölden ifall de skulle få in nappen i munnen. Om du märker att ditt barn börjar leka med nappen så rekommenderar vi att du byter till en större storlek, 6-16 mån då skölden på dessa nappar är större än 0-6 mån.

Måste man sterilisera nappar?

För att vara på den säkra sidan väljer många föräldrar att sterilisera napp och nappflaskor så länge barnet är ungt, till dess att barnet är 3-6 månader eller upp till ett år gammalt. När barnet är så ungt har inte immunsystemet utvecklats så mycket som hos en vuxen person, det är därför bra att desinficera nappar.

Share this post