Blogga

Vilka jobb ADHD?

Vilka jobb ADHD?

Men också ett högt arbetstempo, idérikedom eller superprestationer. – I vissa yrken kan man ha nytta av adhd, men i andra yrken kan störningen orsaka problem. Till exempel lämpar sig inte obehandlad adhd för yrken som innebär större säkerhetsrisker, såsom bygg- eller transportjobb, säger Markku Sainio.

Vad behöver en person med ADHD?

Om man har adhd är det särskilt viktigt med tydlighet och struktur. Det kan till exempel vara att man får veta vad som ska hända under dagen i tid eller påminnelser i mobilen. Eftersom det är olika vad man har svårt eller lätt med behöver alla olika hjälp, är det viktigt att man själv och andra vet hur man funkar.

Vad kan en arbetsterapeut hjälpa till med ADHD?

Exempel på vad arbetsterapeuten kan hjälpa dig med: Rutiner och planering. Strukturering av miljön. KBT-behandling utifrån ADHD och relaterade symtom som ångest, depression och stress. Stöd att kommunicera begränsningar, behov och resurser till omgivningen.

Får man inte bli polis om man har ADHD?

Om man har eller har haft ADHD eller annan neuropsykiatrisk diagnos kan man tidigare inte bli polis. Polisarbetet innebär många speciella och oförutsägbara situationer där det ställs höga krav på vilka beslut som ska fattas och hur man agerar.

Kan man bli sjuksköterska om man har ADHD?

Ett ökande antal studenter på sjuksköterskeprogrammet har diagnos ADHD. För att tillgodose dessa studenters särskilda pedagogiska behov behövs kunskap om deras egen upplevelse av vilka moment i olika studiesituationer som påverkas av diagnosen ADHD.

Får man bli advokat om man har ADHD?

Du kan alltså bli jurist med vilka diagnoser som helst men det är svårt att svara på hur advokatsamfundet gör sin bedömning deras antagningsprocess inte är offentlig.

Hur hanterar man en person med adhd?

Visa förståelse och respekt

  1. Betrakta adhd som en funktionsnedsättning.
  2. Undvik att bagatellisera svårigheterna.
  3. Moralisera inte över tillkortakommanden.
  4. Visa medkänsla och acceptans.
  5. Tänk att individen vill göra sitt bästa.
  6. Förmedla att du står på individens sida och inte är motpart.

Hur kan man stötta någon med adhd?

Share this post