Ny

Hur ar forskollararutbildningen?

Hur är förskollärarutbildningen?

I förskollärarutbildningen läser du kurser inom pedagogiska, didaktiska och omsorgsetiska kunskapsområden för att förbereda dig för arbete med yngre barn i förskola. Utbildningen ger dig teoretisk fördjupning inom centrala områden, och praktisk tillämpning genom verksamhetsförlagda kurser (praktik) på en förskola.

Vad kan man läsa vidare till efter förskollärare?

Som förskollärare kan du vidareutbilda dig inom olika specialområden som särskola eller olika pedagogiska inriktningar som kan kräva speciell utbildning, till exempel Waldorf, Montessori och Reggio Emilia. Vidare finns det en mängd olika områden inom vilka det för en förskollärare kan vara relevant att fördjupa sig.

Är förskollärare kandidatexamen?

Den kan vara i form av en kandidatexamen i didaktik/förskoledidaktik, magister- eller masterexamen i didaktik och en kandidatexamen i något av dina ämnen. Det låter som viktig information att ha va? Exakt samma antal poäng, på exakt samma akademiska nivå kan alltså leda till helt olika examina.

Vad har en förskollärare i lön?

32 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur många poäng behövs för att komma in på Förskollärarutbildning?

Du behöver ha godkänt i minst 2250 poäng för att vara behörig men en gymnasieutbildning är 2500 poäng. Så du kan alltså inte ta bort några kurser i ditt examensbevis.

Varför jag valde att bli förskollärare?

– Som förskollärare får du vara med och stödja, utveckla och lära barn. Du skapar sociala relationer med dem och får följa deras utveckling på nära håll under en längre tid. Varje dag en ny utmaning. Det gör förskolläraryrket till världens bästa jobb.

Vad kan förskollärare jobba med?

Förskollärare arbetar med att utmana de yngre barnens lärande och utveckling fram till att de börjar på en grundskola. I det dagliga arbetet med barnen ingår bland annat lek, samtal, sång, drama och bild. Du har även föräldrakontakter och ansvar för pedagogisk dokumentation.

Vad krävs för att bli Förskolechef?

De flesta förskolechefer är i grunden Förskollärare men det finns exempel på när förskolechefer har annan tidigare utbildningsbakgrund, t. ex lärare, fritidspedagoger, studie- och yrkesvägledare eller socionomer. Det finns ett mindre antal verksamma förskolechefer som saknar formell eftergymnasial utbildning.

Share this post