Allmänning

Hur gar man pa en buss med barnvagn?

Hur går man på en buss med barnvagn?

Gör så här när du reser med barnvagn

  1. Det är gratis att ta med barnvagn i kollektivtrafiken.
  2. På höga fordon – lyft ombord barnvagnen med handtaget inåt.
  3. På låga fordon – kör på och backa av.
  4. Ställ barnvagnen i anslutning till mittendörrar där det finns utrymme.
  5. Bromsa barnvagnen och spänn fast den med fordonets remmar.

Hur många barnvagnar på bussen?

Hur många barnvagnar som får plats på tåget eller bussen beror på tillgängligt utrymme vid varje resa. Om du reser med barnvagn är det alltså alltid i mån av plats som du reser. Det är föraren som är ytterst ansvarig för säkerheten ombord och är den person som avgör hur många barnvagnar som kan tas med.

När kan man åka kollektivt med bebis?

För barn under tre år finns inga riktlinjer. Det finns en eftermonterad bakåtvänd bilbarnstol för buss, som finns monterad i en del busslinjer.

Vilka åker gratis på SL?

Om du är under 20 år eller över 65 år reser du till reducerat pris. Det betyder att det är billigare att resa med SL. Barn under 7 år reser gratis tillsammans med betalande vuxen. En vuxen med barnvagn åker gratis på de flesta bussar i Stockholm.

Får man ha djur på bussen?

Ditt sällskapsdjur ska vara kopplat eller resa i väska eller bur och inte sitta på ett eget säte. I buss eller spårvagn ska pälsdjur resa i bakre delen. På tåg finns särskilt markerade platser. Ledarhundar eller andra servicehundar reser på valfri plats i fordonet.

När åker man gratis på SL?

Barn som är under 6 år reser alltid gratis. Av säkerhetsskäl får de dock aldrig åka ensamma. Barn som är under 7 år får åka gratis tillsammans med en annan person som är över 7 år och har en giltig biljett. Barn och ungdomar får resa till rabatterat pris från och med att de fyller 6 år till den dag de fyller 20 år.

När öppnar UL framdörrarna?

I samband med att coronarestriktionerna upphör öppnas framdörrarna igen på all UL-trafik den 9 februari. Du som reser går på bussen genom framdörrarna och blippar din biljett hos föraren. Som en övergångslösning behåller vi avspärrning av främre stolsraden i två veckor, fram till 27 februari.

Share this post