Rekommendationer

Kan man ringa kry om man ar under 18?

Kan man ringa kry om man är under 18?

Ja, du kan kontakta Kry för besvär som dina barn har. Du legitimerar dig med ditt BankID i appen och väljer sedan Mitt barn när du får frågan om vem som behöver vård. För att kunna boka ett barnmöte måste du vara vårdnadshavare till barnet.

När barnet fyller 13 1177?

Vad händer när mitt barn fyller 13 år? Du kan logga in och göra barnets ärenden tills hen fyller 13 år, samma sak gäller för att läsa barnets journal. Därefter behöver barnet en egen inloggning för att kunna logga in på 1177.se. Barnet kan läsa journalen från den dag hen fyller 16 år.

Hur gammal måste man vara för Kry?

Barn som har fyllt 16 år kan själva legitimera sig med eget Mobila BankID på Kry. Barnet som mötet är bokat för måste vara med under vårdmötet, precis som på en fysisk vårdcentral.

Vad kostar Kry barn?

Hur mycket kostar det för barn? Fram till det år du fyller 18 år är ett vårdbesök alltid avgiftsfritt. Får jag ett kvitto för mitt vårdmöte hos Kry? Ja, vi skickar kvittot till din inkorg i din Kry-app när du har bokat ditt vårdmöte.

När ditt barn fyller 13 år?

När barnet fyller 13 år kan du inte längre automatiskt se det som rör ditt barn. Barnet kan då själv logga in på 1177.se med en e-legitimation. Hen kan till exempel boka tid och förnya recept. Först när barnet fyller 16 år kan hen läsa sin journal.

Varför 13 år 1177?

Föräldrar har inte längre möjlighet att via 1177.se och på apotek ta del av sina barns journaler och recept, när de fyllt 13 år. På detta enda område har lagstiftaren bestämt att 13-åringar har rättshandlingsförmåga. Syftet är enligt hälsomyndigheten att följa offentlighets- och sekretesslagen.

Hur gammal måste man vara för att ringa Kry?

Vad krävs för att bli en psykolog?

Utbildning till psykolog i Sverige är en högskoleutbildning på fem år och en efterföljande praktisk tjänstgöring (PTP) på ett år under handledning av legitimerad psykolog. Därefter kan en ansökan om legitimation göras.

Share this post