Trendig

Varfor 13 arsgrans pa 1177?

Varför 13 årsgräns på 1177?

Eftersom en vårdnadshavare enbart kan logga in och läsa sitt barns journal fram tills barnet har fyllt 13 år medför detta att bland annat journalanteckningar och provsvar blir helt otillgängliga för barn och ungdomar mellan 13 och 15 år. Detta då varken barnet eller vårdnadshavaren kan läsa journalen.

Vad händer när mitt barn fyller 13?

När barnet fyller 13 år kan du inte längre automatiskt se det som rör ditt barn. Barnet kan då själv logga in på 1177.se med en e-legitimation. Hen kan till exempel boka tid och förnya recept. Först när barnet fyller 16 år kan hen läsa sin journal.

Vad händer när man fyller 13 år?

Du får börja jobba, men bara göra lättare arbete som inte kan skada dig eller göra det svårt för dig att gå i skolan. Du kan få arbeta innan du fyllt 13 år om det är mycket lätta och ofarliga arbetsuppgifter inom familjen. Till exempel rensa i trädgården eller plocka frukt.

Får man välja vilken BVC man vill?

Du bestämmer själv vilken vårdcentral/husläkarmottagning du ska gå till. Logga in för att se din listning eller för att göra ditt val. Om du har barn under 13 år kan du också välja vilken vårdcentral eller barnavårdscentral du vill att barnet ska gå till. Läs mer om att göra vårdärenden för ditt barn.

Måste man ha hembesök av BVC?

Hembesök till alla familjer i nyföddhetsperioden Hembesök till familjer med ett nyfött barn bör erbjudas till alla, oavsett om familjen har barn sedan tidigare.

Hur kan man få information om vård av barn?

Vård av barn (VAB) 25 minuter. Den här filmen vänder sig till dig som vill få information om vård av barn (VAB). Delta i språkrådets undersökning om svenskt teckenspråk. Delta i språkrådets undersökning om myndighetens information på svenskt teckenspråk.

Hur ska du vara vårdnadshavare för ditt barn?

Som vårdnadshavare ska du vara delaktig och ha inflytande över ditt barns vård. Även barnet har rätt att vara delaktig. Det går inte heller att tacka nej om barnet vårdas enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga, Barnet kan läsa journalen på nätet från den dag hen fyller 16 år.

Har båda föräldrarna rätt till ersättning för ditt barn?

När barnet är allvarligt sjukt har båda föräldrarna rätt till ersättning för samma barn och tid under ett obegränsat antal dagar. Om ditt barn är allvarligt sjukt ska läkaren skriva ett utlåtande. Det ska innehålla en diagnos och beskrivning av barnets sjukdom och behandling.

Kan du få ersättning för VAB för barn?

Du kan få ersättning för vab för barn som har fyllt 12 men ännu inte 16 år om barnet behöver mer hjälp än vanligt i den åldern. Det kan till exempel gälla om du behöver följa med barnet på läkarbesök eller om ett annars friskt barn blir sjukt och inte klarar sig själv.

Hur loggar 13 åring in på 1177?

När du har fyllt 13 är det bara du som har rätt att logga in. Du behöver logga in själv med bank-id eller Freja e-id plus när du har fyllt tretton. Be gärna en vuxen om hjälp om du vill det, men det är du själv som ska logga in.

Måste man ta sitt barn till BVC?

Du som förälder får stöd och råd om barnets hälsa och utveckling. Besöken sker hemma och på BVC. Besöken är frivilliga. Alla föräldrar är välkomna.

Hur loggar en 13 åring in på 1177?

Har vårdnadshavare rätt att få ta del av sina barns journal?

Som vårdnadshavare kan du också läsa barnets journal på 1177.se tills hen fyller 13 år. Barnet kan läsa journalen på nätet från den dag hen fyller 16 år. Det finns möjlighet att få förlängd åtkomst till ditt barns e-journal även efter barnet har fyllt 13 år.

Share this post