Rekommendationer

Vad kan jag smorja hundens tassar med?

Vad kan jag smörja hundens tassar med?

Du kan prova att smörja tassarna med mjukgörande salva som till exempel Försvarets hudsalva. Den och andra produkter finns att köpa här hos oss. Det är viktigt att du klipper din hunds klor och håller dem lagom korta för att undvika att hunden får svårt att gå eller fastnar någonstans.

Vad ska man smörja tassarna med?

Om din hund har torra tassar kan du smörja in trampdynorna med en fet salva för att förebygga problem med sprickor. Det finns speciell tassalva i många djurbutiker. Tänk på att smörja tassarna när du planerar vara inomhus en stund, så att salvan hinner gå in i huden innan ni ger er ut i snö och slask.

Varför sätter min hund tassen på mig?

Hunden lägger upp sin tass på dig – Ofta har det med ”underkastelse” att göra. Hunden visar att den är snäll och underkastad. Men det kan också vara för att hunden vill ha uppmärksamhet (självinlärt beteende).

Kan man smörja hundens tassar med vaselin?

Ta hand om hundens trampdynor Det kan bildas sprickor på hundens trampdynor. På vintern är det lämpligt att ha som vana att smörja in ytorna med tassfett innan ni går ut. Det går ofta bra med vanlig vaselin.

Kan man ta vaselin på hundens tassar?

Ta hand om hundens trampdynor På vintern är det lämpligt att ha som vana att smörja in ytorna med tassfett innan ni går ut. Det går ofta bra med vanlig vaselin.

Vad betyder det när en hund slickar på dig?

När en hund slickar på dig kan det vara hundens sätt att visa respekt (och kärlek såklart). Här har du ett kärlekstecken som du kanske inte vill uppmuntra. För många personer är en hoppande hund inte en bra sak. Men det kan hjälpa om du ser på det som ett tecken på kärlek.

Vad betyder det när en hund smaskar?

Vad bra att ni är uppmärksamma på er hund! Hundar som är väldigt kräsna är det ibland p.g.a. av att de mår illa. Tecken på att hunden mår illa kan t ex vara att den kräks galla ibland, smackar mycket (ofta nattetid). Ofta har hunden sämst aptit på morgonen.

Kan man använda vaselin på hund?

Om din hund får torra eller spruckna trampdynor kan du applicera vaselin för att lindra besvären. På kalla och blåsiga dagar riskerar din valps tassar, nos och öron att drabbas av köldskador.

Share this post