Frågor

Vad for mat till katter med njurproblem?

Vad för mat till katter med njurproblem?

Om katten inte vill ha njurmat så måste den ändå äta. Välj då helst seniormat, denna är mer skonsam mot njurarna än vad vanlig mat är. Man kan då tillsätta så kallade fosfatbindare , Renalzin(http://www.veterinarbutiken.se/njurar/167-renalzin-50-ml.html) för att göra det vanliga fodret lite mer skonsamt mot njurarna.

Kan friska katter äta Njurfoder?

Vid njursjukdom har kroppen svårare att göra sig av med vissa ämnen varvid njurfoder är fattigt på just dessa ämnen (t. ex. fosfor). Det innebär att för en frisk katt blir njurfodret inte en komplett diet.

Hur länge kan en katt leva med kronisk njursvikt?

Orsaker kronisk njursvikt Det kan bero på ärftliga faktorer, en tidigare akut njurskada, tumörer i njurarna, infektion/inflammation i njurarna. En katt med diagnosen kronisk njursvikt kan ofta leva ett bra liv i flera år med rätt vård.

Hur vet man om katten har problem med njurarna?

Vad är symtomen vid kronisk njursvikt? Katten drabbas av urinförgiftning, uremi, vilket ger olika förgiftningssymtom. Det allra vanligaste är ökad törst, i kroppens försök att späda ut de skadliga urinämnena. Katten får även ökad törst för att kompensera för njurarnas minskade förmåga att koncentrera urinen.

Kan katter med njurproblem äta tonfisk?

Tonfisk i burk Fisk som är avsedd för katter är förstås bra föda för din katt. Men tonfisk på burk för människor innehåller för mycket salter för katter. Bortsett från matsmältningsproblem kan katten få inflammation i kroppsfettet vilket kan orsaka svåra smärtor.

Hur får man en katt att dricka mer vatten?

7 tips för att få i din katt mer vätska

  1. Ge blötmat (eller färskfoder).
  2. Se till att vattnet är friskt och fräscht; byt varje dag.
  3. Placera vattenskålen en bit bort från maten.
  4. Byt ut plast- och metallskålar till glas eller porslin.
  5. Ha vattenkällor lite här och var i hemmet men aldrig nära matskål eller toalåda.

Share this post