Blogga

Hur omplacerar jag min hund?

Hur omplacerar jag min hund?

Om du ändå behöver omplacera din hund, börja alltid med att kontakta uppfödaren till din hund för att se om hen kan hjälpa till med omplaceringen. Svenska Kennelklubben har inte någon omplaceringstjänst men vi kan ge dig några tips och råd som hjälp till att hitta ett nytt hem till din hund.

När ska man omplacera en hund?

Det händer att en hund behöver ett nytt hem. Anledningarna kan vara flera, en familje- eller livssituation som förändras, någon i familjen har fått allergi eller att hunden av någon orsak inte trivs eller fungerar i sin nuvarande familj.

Var kan man ge bort sin hund?

Att omplacera Hundar Utan Hem hjälper även hundar i Sverige att hitta nya kärleksfulla hem. Att omplacera sin hund är ett stort beslut och vi är måna om att din hund hamnar i ett bra hem. När vi väljer hem utgår vi från din hunds behov så att matchningen med den nya familjen blir en hållbar och långsiktig lösning.

Hur blir man fodervärd till hund?

SÅ HÄR GÖR DU. Om du är intresserad av att bli fodervärd, så börjar du med att skicka in en intresseanmälan. Du ska räkna med att det från att du har skickat in din intresseanmälning tar 6 månader innan du eventuellt får ta hand om en valp eller unghund. Det kan gå fortare, men det kan också ta längre tid.

Kan man ge bort en hund?

Att omplacera sin hund är ett stort beslut och vi är måna om att din hund hamnar i ett bra hem. När vi väljer hem utgår vi från din hunds behov så att matchningen med den nya familjen blir en hållbar och långsiktig lösning. Du är ansvarar för att ta hand om din hund tills dess att en ny familj hittas.

Kan man få en hund gratis?

Varje år föder Försvarsmakten upp runt 225 schäfervalpar för att ha tillräckligt många hundar att välja mellan när de ska rekrytera och träna upp nya yrkeshundar inom polisen och försvaret.

Vad ska fodervärd betala?

Vem som står på och betalar för hundens försäkring kan variera, men bestäms och skrivs in i ert fodervärdsavtal. Exempelvis kan fodervärden teckna och stå för kostnaden för en veterinärvårdsförsäkring. Medan uppfödaren har livförsäkring, användbarhetsförsäkring och står för eventuella kostnader relaterade till avel.

Share this post