Allmänning

Hur lang tid tar det for Scalar agg att klackas?

Hur lång tid tar det för Scalar ägg att kläckas?

Leken går till som så att paret putsar den tilltänka platsen, därefter far honan före och lägger ägg med hanen tätt bakom och befruktar äggen, denna procedur upprepas till alla äggen är lagda. Äggen kläcks efter ca 36timmar och ynglen hänger i små trådar på huvudet i ungefär 6 dagar.

Hur gammal kan en Scalar bli?

Naturformen av en frisk skalar blir cirka 10–12 år gammal i fångenskap, odlingsformerna sällan mer än 8–10 år.

Hur stor blir en Scalar?

I naturen blir de oftast inte större är 9 cm, i akvarium blir de ofta 13-14 cm, dvs 50% längre. Anledningen till att en art blir större i akvarium än i naturen är tillgången på mat.

Hur många Scalarer kan man ha?

-) scalarer kan du nog börja med 8-10 st, det brukar bli lite förluster under tiden de växer upp. Vad gäller scalarernas färger vill jag uppmana dig att inte låta dig luras av svarta, guldfärgade eller fläckiga. En viltfärgad scalare (sk grå) vinner i alla lägen i utseende när de blir vuxna.

Hur länge lever Fjärilsciklid?

många av de större cikliderna blir över 10 år. tex scalare har livslängd på 11 år.

Hur stort akvarium behöver Scalarer?

Ett akvarium för skalarer bör vara minst 50 cm högt så de får plats att röra sig på, och har du flera stycken så behöver de plats att skapa sina revir då de kan bli ganska revirhävdande när de leker.

Kan man ha guppy i akvarium?

Guppy i akvarium Akvariet bör ej vara mindre än 50 liter och ha en minsta längd på ca 50-60 cm. Guppy passar bra i ett traditionellt sällskapsakvarium men undvik att ha dem i samma akvarium som fenbitare och tänk på att deras yngel lätt blir mat åt ciklider och labyrintfiskar.

Hur ofta leker Scalarer?

Scalarer är ofta bra föräldrar men det kan ändå finnas anledningar att kläcka äggen separat. Detta låter honan börja återhämta sig snabbare och fiskarna leker ofta igen efter någon vecka.

Vilka fiskar kan man ha tillsammans med Scalarer?

Lämpligt sällskap är dvärgciklider, stora tetror och malar. Små spolformade tetror som tex neontetra och kardinaltetra blir lätt scalarens middag. Kuriosa; scalare uttalas inte som potatisskalare, utan kommer från ordet scalatore som betyder trappa. Att introducera nya fiskar.

Share this post