Frågor

Vart vander jag mig om jag vill sterilisera mig?

Vart vänder jag mig om jag vill sterilisera mig?

Börja med att boka en tid på en vårdcentral. Där skriver en läkare remiss till en gynekolog eller urolog som utför steriliseringen. Du kan också skicka en egenremiss till en gynekologmottagning eller urologmottagning.. I steriliseringslagen står att du måste ha fyllt 25 år för att få sterilisera dig.

Kan man komma om man är steriliserad?

En sterilisering påverkar inte den sexuella lusten för varken män eller kvinnor och man får utlösning precis som vanligt – men utan spermier.

Vad kostar en sterilisering man?

I elva regioner i landet är avgiften för sterilisering densamma som den van- liga patientavgiften och avgiften ingår då i högkostnadsskyddet. I de tio reg- ioner där man har en särskild avgift för icke medicinsk kirurgisk sterilisering varierar avgiften mellan 1 250 kronor och 10 000 kronor.

Kan man bli gravid när man har steriliserat sig?

Efter ingreppet är möjligheten att bli gravid borttagen permanent. Någon enstaka kvinna råkar ändå ut för detta, trots att det är mycket ovanligt. Det finns idag ingen säkrare preventivmetod än sterilisering.

Hur gör man en sterilisering av en kvinna?

En sterilisering av en kvinna görs i narkos och med titthålskirurgi. Äggledarna skärs av eller blockeras genom att de löds ihop. Detta gör att ägg och spermier inte längre kan mötas i äggledaren. Vilket gör att du inte kan bli gravid. Man tar inte bort livmodern eller äggstockarna vid en sterilisering.

Vad är en sterilisering av kvinnligt könsorgan?

En sterilisering av det manliga könsorganet kallas även för vasektomi. Sterilisering av kvinnligt könsorgan. Där skriver en läkare remiss till en gynekolog eller urolog som utför steriliseringen. Du kan också skicka en egenremiss till en gynekologmottagning eller urologmottagning..

Vad är en sterilisering?

Sterilisering. Sterilisering innebär att du genom en operation tar bort möjligheten att bli eller göra någon gravid. Varken sexlusten eller förmågan till ett aktivt sexliv påverkas av att du steriliserar dig. Efter en sterilisering fortsätter hormoner, spermier eller ägg att produceras som vanligt.

Share this post