Ny

Borde jag skaffa kanin?

Borde jag skaffa kanin?

I det vilda lever kaniner i stora familjegrupper. De mår därför bäst om de får sällskap av en eller flera artfränder. Det bästa är att skaffa två eller fler kaniner från början. Tänk på att det kan vara svårt att sätta ihop två kaniner som inte känner varandra.

Är kanin ett bra husdjur?

Av alla smådjur är kaninen förmodligen den mest populära. Den är söt att titta på, har ett milt och vänligt lynne och är lätt att hålla och sköta. Kaninen är perfekt för dig som vill ha ett husdjur att både kela med och hitta på aktiviteter med. Kaninen har en livslängd på ca 5-10 år beroende på ras.

Hur vill en kanin bo?

Kaninen tycker om gömställen där den kan känna sig trygg. Lägg gärna in flera hus och tunnlar med flera in- och utgångar så att kaninen själv kan välja och inte känner sig trängd. Kaninen behöver ha roliga saker att hitta på i sin bur som tex något att hoppa upp på, klättra upp på eller krypa under.

Varför ska man skaffa kanin?

Kaniner är fantastiska husdjur, men innan du skaffar kanin bör du tänka igenom detta innan: Kaniner är inga bra första djur. Hur söt och oföraglig den än må vara behöver en kanin betydligt mer skötsel och omsorg än vad en guldfisk gör. De behöver mat dagligen, regelbunden rengöring av buren och mycket kärlek.

Är kaniner rädda för åska?

Även andra familjedjur kan bli rädda. Det gäller kaniner, marsvin, fåglar och andra djurslag. Se till att de inte är ensamma hemma och ha koll på deras reaktioner vid nyårsfyrverkerier och om olagligt smällande sker vid andra tidpunkter.

Vad behöver en Dvärgkanin?

Följ listan och du har allt du behöver i hemmet när du får hem din kanin.

  • Foder. Hö/gräs.
  • Matskål och vattenbehållare. När du får hem din kanin behöver du matskål, som gärna ska vara lätt att diska och är hållbar.
  • Kaninens boende.
  • Utrustning.
  • Det här kan också vara bra att ha.

Share this post