Ny

Hur manga har fatt Astras vaccin?

Hur många har fått Astras vaccin?

De regioner som har kvar AstraZenecas vaccin kan använda antingen detta eller Pfizers eller Modernas vaccin. Nu har drygt 75 procent av alla som är 18 år och äldre i Sverige fått minst en dos vaccin, och drygt 47 procent är vaccinerade med två doser. I gruppen 65 år och äldre är nu 89 procent fullvaccinerade.

Vilka är undantagen från inreseförbudet?

Utländska medborgare som reser till Sverige från ett land utanför EU/EES måste omfattas av något av undantagen från inreseförbudet och dessutom kunna uppvisa ett negativt test för covid-19 utfört inom 72 timmar före inresa till Sverige, eller vara undantagna från testkravet, för att få resa in i landet.

Kan utländska medborgare vaccinera sig i Sverige?

Du behöver inte vara svensk medborgare för att få vaccinet. Även personer som söker asyl och personer som är i Sverige utan tillstånd erbjuds gratis vaccination.

Hur lång tid mellan Astras vaccin?

Rekommenderat intervall mellan doserna är 4–7 veckor.

Har vi inreseförbud i Sverige?

Inreseförbudet upphör den 1 april, men till och med den 31 mars 2022 gäller: Inreseförbudet gäller som utgångspunkt för alla utländska medborgare som försöker resa in i Sverige från tredjeland. Undantag från inreseförbudet görs dock för flera kategorier av resenärer.

Har Sverige Inteseförbud?

Inget inreseförbud från 1 april Inreseförbudet upphörde 31 mars 2022, vilket betyder att det inte är några coronarelaterade inreserestriktioner från och med 1 april 2022. Negativt test eller vaccinintyg krävs inte för att få resa in i Sverige. Vanliga inresekrav, som giltig resehandling och eventuell visering gäller.

Kan man vaccinera sig var som helst i Sverige?

Om du har behov kan du vaccinera dig i en annan region eller på en annan plats än där du är folkbokförd. Det kan till exempel vara om du arbetar eller studerar på annan ort eller bor någon annanstans under en period. Läs mer på 1177.se för att boka tid.

Kan besökare vaccinera sig i Sverige?

Det finns nationella rekommendationer men det är regionerna som beslutar om regionala riktlinjer för t. ex. hur testning och vaccination ska gå till. Personer som inte är folkbokförda i Sverige omfattas av de regionala riktlinjer som råder avseende vem som ska testas och prioriteringsordningen för vaccin.

Share this post