Frågor

Nar borjar gaddfisket pa varen?

När börjar gäddfisket på våren?

Vår- och sommarfiske Perioden med öppet vatten börjar genast efter islossningen i april-maj, och då hittar man gäddan bäst utanför lekvikar och närliggande djupa ställen. I maj när gäddan söker sig till lekplatserna nappar den dåligt, men genast efter att den har lekt färdigt är den redo att hugga på beten igen.

När är bästa tiden att fiska gädda?

På sommaren är det oftast kvällarna som är bäst. Framför allt om det har varit en varm solig dag. Under hösten så är det eftermiddagarna eller tidigt på morgon som är bäst. 5: Bästa vädret när man ska fiska gädda är när det är mulet och gärna ska regnet hänga i luften.

När har gäddorna lekt klart?

Lektid: Mars – Maj. Gäddan leker från mars till maj längs kustens grunda vikar där vattentemperaturen stiger snabbt under våren. I insjöar och strömmande hittas gäddan ofta i vegetationsklädda vikar istället.

När är gäddorna på hugget?

Tidig vår, innan gäddan har lekt så väger de som mest och nu finns definitivt chansen att fånga riktigt stora exemplar. Dock kan fisket ofta vara nyckfullt, ena dagen känns sjön död och nästa dag kan de vara på hugget. Hetaste tipset är att söka gäddan i närheten av lekvikarna där det gränsar emot djupare vatten.

Vilken tid på dygnet är det bäst att fiska?

När på dagen ska man fiska? Som PracticalFishKeeping poängterar är fiskar kallblodiga, så när det är soligt är de inte lika aktiva. Det är därför en bra idé att fiska när moln eller mörker föreligger.

Vilken tid är det bäst att fiska abborre?

Framförallt är fisket bra under tidig vår, d.v.s. februari-mars då den blir mer aktiv. Ett tips är att abborren ofta står längst djupbranterna på vintern, så att den kan röra till djupare eller grundare vatten.

När är gäddan mest aktiv?

Gäddan är som mest aktiv i samband med lek under tidig vår, men även då rör den sig sällan mer än fem km. Övriga tider är den stationär och förflyttar sig främst för att söka föda.

När har gäddan lekt färdigt?

Lek och tillväxt Tidigt på våren, från mars i södra Sverige till juni i ytterskärgårdar och nordligt belägna vatten, leker gäddan på översvämmade marker, grunda strandpartier och områden med växtlighet där vattnet fort värms upp.

Hur fiska gädda på sommaren?

Här får du fyra bra tips för sommargäddan:

  1. Hitta gäddans jaktmarker! Prova att exempelvis fiska vid en grynna, ett strömsatt sund eller en vik nära djupt vatten.
  2. Fiska där det blåser! Vind piggar ofta upp gäddan.
  3. Genomskåda gäddans jaktstrategi!
  4. Fiska när gäddan jagar!

Share this post