Ny

Nar dras repet i Oppet Spar?

När dras repet i Öppet Spår?

För din säkerhet finns så kallade reptider vid vissa kontroller – ett klockslag för sista passering….Reptider.

Kontroll Reptid
Mångsbodarna 12.15
Risberg 13.45
Evertsberg 15.00
Oxberg 16.30

Vad menas med Öppet Spår?

Öppet spår är en tävlingsform inom Vasaloppets organisation och Vasaloppsveckan där man endast tävlar mot sig själv. Man startar i Sälen när man själv vill mellan två klockslag på morgonen. Öppet spår går vid två tillfällen under Vasaloppsveckan, söndag och måndag före det ”riktiga” Vasaloppet. Premiäråret var 1979.

När är Öppet Spår 2022?

2022 års nyhet är att du kan välja om du vill åka i klassisk stil eller skejta: På söndag den 27 februari är som vanligt enbart klassisk åkning tillåten – men i Öppet Spår måndag den 28 februari gäller fri stil, då du alltså kan välja mellan att skejta eller åka klassisk skidåkning.

Var startar Öppet Spår?

Det första loppet den första fredagen är Vasaloppet 30 från Oxberg till Mora. På lördag är det Tjejvasan som körs samma sträcka som Vasaloppet 30. På söndag är det Ungdomsvasan för ungdomar upp till 16 år med start i Eldris och Hökberg. Öppet Spår som startar i Sälen kan man åka antingen på söndag eller måndag.

Hur fungerar starten på Öppet Spår?

Startpositionen i Öppet Spår är baserad på den förväntade åktiden som du fyllde i vid anmälan. Vid sen anmälan eller sent byte blir man placerad i de senare startleden. Snabbaste förväntade åktid = tidigt startled.

Hur långt är Öppet Spår?

Öppet spår 90 km Loppet går i exakt samma spår och förbi samma kontroller som Vasaloppet. Utmaningen är den samma, liksom naturupplevelsen. Minimiåldern är 17 år. Öppet Spår söndag, 90 km, ingår i En Svensk Klassiker.

När går Nattvasan?

På fredag kväll den 4 mars går starten för Nattvasan 30 i Oxberg kl. 19.00, Nattvasan 45 startar i Oxberg kl 20.00 och Nattvasan 90 i Sälen kl. 20.00. Aldrig tidigare har så många valt att åka Nattvasan som i år 2022.

När komma till start Öppet Spår?

Så här går starten till Första start är kl. 06.50. Startfållorna till alla led öppnar kl. 06.00.

Hur många startled Öppet Spår?

Från och med 2019 införs därför sju startgrupper med första start klockan 07.00. (Fållorna till alla startled öppnar redan klockan 05.00 för den som är på plats tidigt.) Grupperna startar sedan var tionde minut, med cirka 1 000 – 1 500 deltagare per grupp.

Hur lång tid tar Vasaloppet för en motionär?

Lägg distanspassen på helgen, då du åker i minst en timme och en kvart, men gärna flera timmar, och håller ett lugnare tempo med lägre puls. När jag är ute i spåret, hur länge ska jag åka? – Om du har tänkt åka Vasaloppet på tio timmar måste du lära kroppen att vara utomhus under lång tid.

Share this post