Trendig

Vad gor PHA?

Vad gör PHA?

PHA – mild syra för känslig hy eller daglig användning Precis som de andra syrorna ger även PHA en effektiv exfoliering, vilket ger huden fräsch lyster. Den hjälper även till att balansera hudens fuktnivåer. Glukonolakton är dessutom en antioxidant vars egenskaper är att skydda huden mot yttre påfrestningar och skador.

Vad gör azelainsyra?

Azelainsyra är ett ämne som både minskar pormaskar och hämmar tillväxten av bakterier. Det verkar långsamt i början, och kan kombineras med andra läkemedel. Azelainsyra finns som gel och kräm och är receptbelagt. Det brukar ta fyra veckor innan en tydlig förbättring märks.

Vad betyder PHA?

Polyhydroxisyror, eller Poly Hydroxy Acid, är en hudvänlig syra med goda exfolierande egenskaper. De molekyler som utgör PHA-syran är större i storlek än sina följeslagare AHA och BHA, vilket innebär att den inte kan penetrera huden lika djupt.

Kan man kombinera BHA och PHA?

Att kombinera AHA-, BHA- och PHA-syror Svaret är att man kan kombinera syrorna men det gäller att vara försiktig. Till exempel har PHA-, BHA- och AHA syra produkter ofta en mix av alla syror. Kom bara ihåg att dessa är sammansatta till olika hudtyper och tillstånd och riktar sig till personer med olika behov.

Vad är skillnaden mellan retinol och retinoid?

Retinol är en effektiv A-vitamin och samlingsnamnet är retinoider, där det ingår flera olika typer av A-vitaminer med olika kemiska sammansättningar. Tretinoin är den starkaste och mest effektiva som används i receptbelagda läkemedel och behandlingar mot akne, pigmentfläckar och rynkor.

Får finnar av BHA syra?

Det betyder att BHA har förmågan att tränga genom talg och täppta porer. Alla syror har en uttorkande effekt när de används i för stora doser, eller för ofta. Men AHA är mer benägen att skapa irritation – speciellt glykolsyra, på grund av dess mindre molekylstorlek.

Vad kan man göra åt hormonella finnar?

Hudvårdsprodukter kan hjälpa till att dämpa inflammationen, minska talgproduktion, stärka hudbarriären och förebygga att pormaskar bildas med hjälp av mild exfoliering. Bra produkter i kombination med behandlingar på salong brukar vara det som är ger bäst resultat.

När börjar man se resultat av isotretinoin?

På 1980-talet visades att 0,1 mg ISO/kg/dag vid svår akne haft lika god effekt efter 4 månader och färre biverkningar jämfört med 0,5 och 1,0 mg/kg, men risken för recidiv är större [9].

Vad är exfolierande kräm?

Peeling eller exfolieringsprodukter innehåller aktiva ingredienser som kemiskt löser upp hudcellerna. Skrubb däremot löser upp hudcellerna mekaniskt. Skrubbkrämer innehåller små slipkorn medan exfolieringsprodukter innehåller fruktsyror som peelar huden.

Hur ofta ska man använda BHA syra?

Om din hudvård innehåller produkter med retinol och C-vitamin rekommenderar vi att du använder dem separat med salicylsyra produkter. Börja använda BHA syra en gång i veckan och öka frekvensen efter behov. Vid användning av salicylsyra produkter kan kännas lätta stickningar och lätt rodnad i huden.

Kan man blanda C-vitamin och BHA?

C-vitamin och E-vitamin – C-vitaminet blir mer potent ihop med andra antioxidanter. Salicylsyra (BHA) och niacinamid, där den förstnämnda ingrediensen löser upp talg effektivt medan den andra förbättrar hudens spänst och hjälper porerna att dra ihop sig.

Vad ska man inte blanda hyaluronsyra med?

Den är vatten- och oljefri och passar därför alla hudtyper. Blanda inte med produkter som innehåller C-vitamin eller syror eftersom de minskar effekten av antioxidanterna.

Share this post