Trendig

Hur man stoppar in en tampong?

Hur man stoppar in en tampong?

Tampongen ska sitta långt upp i slidan och snöret ska hänga ut….Gör så här:

  1. Tvätta och torka händerna.
  2. Ta av plasten runt tampongen.
  3. Sära på blygdläpparna med den hand som inte håller i tampongen.
  4. Hitta slidöppningen och för in tampongen. Det är änden som inte har ett snöre, som ska in i slidans öppning.

Vad händer om man har i en tampong i 12 timmar?

TSS orsakas av ett gift som produceras av gula stafylokockbakterier. Bakterierna kan föröka sig om de kommer i kontakt med mensblod i en tampong eller blod i ett sår under en längre tid. De flesta får sjukdomen i samband med en hudinfektion, till exempel en infektion i såret efter en operation.

Kan man stoppa in tampongen fel?

Såhär är det: När tampongen sitter på rätt så kommer det inte kännas obekvämt på något sätt. Gör den det så har tampongen hamnat fel. Testa att tryck in den lite till, eller ta ut den och prova igen med en ny tampong. Du kommer veta när den sitter rätt, för då märker du inte att den är där.

Kan Tampongsnöret åka in?

– Jag skulle säga så här, en tampong kan inte fastna. Däremot kan det vara så att man inte hittar snöret, men det finns ingen risk att den fastnat, säger Zetterqvist Eriksson. Om det det är så att man inte hittar tampongsnöret ska man ta det lugnt och leta efter snöret.

Kan snöret på en tampong lossna?

Vid tillverkningen lindas snöret runt hela fiberremsan och knyts i änden, så att det är säkert fäst i tampongen. Därefter pressas tampongen samman. Om du vill försäkra dig om att det sitter fast ordentligt, ryck snabbt i snöret innan du sätter in tampongen. Då märker du hur säkert det sitter fast i tampongen.

Gör så här för att sätta in en tampong

  1. Tvätta och torka händerna.
  2. Ta av plasten runt tampongen.
  3. Sära på blygdläpparna med den hand som inte håller i tampongen.
  4. Hitta slidöppningen och för in tampongen. Det är änden som inte har ett snöre, som ska in i slidans öppning.

Kan man bada med tampong i en pool?

En grej är att tampongen ju även absorberar vatten, så lite av pool eller sjövattnet kommer att sugas in i tampongen – varesig du vill eller inte. I badvatten finns lite bakterier – så när du badat klart är det bra att byta tampongen.

Kan en tampong trilla ut?

Tampongen kan trilla ut! Tampongen hålls på plats av musklerna i bäckenbotten. När den väl sitter på rätt plats kan den inte röra på sig eller trilla ut.

Kan man bada utan mensskydd i pool?

En vanlig myt är att man inte kan bada när man har mens. – Det går jättebra att bada när du har mens. Om du badar i en pool kan du använda tampong eller menskopp. Badar du i havet, en sjö eller i badkaret behöver du inget mensskydd alls, säger Therese.

Share this post