Blogga

Vad passar till Jotun latthet?

Vad passar till Jotun lätthet?

Dessa färger är därför också extra snygga ihop med de lite gula vita nyanserna 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull. 1624 Lätthet är den vitaste och minst gula av de tre. Om du önskar en något gråare och kallare vit till de mörkare grå nyanserna fungerar det fint med 8394 Vit Poesi.

Vad passar med tidlös?

Många gillar den ihop med andra gråtoner som 1391 Ljus Antikgrå, 1926 Snödroppe, 1973 Antikgrå, 1032 Grå Harmoni, 1877 Vallmofrö, 1462 Grå Skiffer eller 1434 Elegant. 1024 Tidlös fungerar till 1624 Lätthet, 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Vilka NCS passar ihop?

Ett av de enklaste sätten att färgsätta är att använda sig av kulörtonlika färger – också känt som ton-i-ton färger eller färger från samma färgfamilj. Man tar utgångspunkt i en färg i färgcirkeln, tex Y30R, som är den sista delen av NCS koden.

Vilka färger passar ihop Jotun?

En väldigt röd grå ton kan till exempel dra lite åt rosa ihop med för gyllene beige färger och den beige färgen kommer då kännas lite smutsig intill den grå. Detta är ännu viktigare när färgerna ärmar sig varandra i svarthet/ljushet. Då blir olikheterna ännu tydligare.

Vad passar till Washed Linen?

Washed Linen kan vara fint att kombinera med till exempel en varmare grön LADY 8302 Lagerträd eller lite mörkare gråbeige LADY 0394 Varmgrå. Provmåla på stora vita papper som du kan flytta runt och se hur färgen blir i olika delar av rummet, i dagsljus och lampljus.

Vilka färger passar till Washed Linen?

Även om Washed Linen inte är någon kulört färg så har den varit en av de mest populära färgerna, kanske tack vare att den står så fint tillsammans med just de kulörta färgerna. Den är snygg till grönaktiga toner som de nya 8478 Pale Green och 8479 Evergreen, men också 8252 Green Harmony och 8469 Green Leaf från i fjol.

Vilken färg passar till ekparkett?

Vitt + ek = sant Tänk på att vitt inte alltid är vitt utan kan ha många olika nyanser. Ekparkett som golvmaterial är vanligt i nyproduktion och kombinationen ekparkett och vita väggar är klassiskt och funkar med nästan allt. De vita väggarna tar fram träets egenskaper och ger värme till rummet.

Vilken typ av färg till lister?

När du ska måla lister och karmar är det därför en fördel att du väljer en färg som ger en tålig yta, som är lätt att hålla ren. De blanka färgerna är de tåligaste men kräver samtidigt att ytan är alldeles jämn, eftersom reflexioner i färgen kommer att avslöja ojämnheter och ränder.

Share this post