Ny

Vad ar begransat hemlig?

Vad är begränsat hemlig?

Begränsat hemlig och konfidentiell information skall separeras logiskt från system eller nätverk som inte omfattas av motsvarande krav på säkerhetsskydd. Hemlig eller kvalificerat hemlig information skall separeras fysiskt från system eller nätverk som inte omfattas av motsvarande krav på säkerhetsskydd.

Vad är en must?

Den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst. Det är regeringen och överbefälhavaren som är Musts uppdragsgivare.

Vad är Säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter?

Med säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter avses uppgifter som rör säkerhetskänslig verksamhet och som därför omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretes- slagen (2009:400) eller som skulle ha omfat- tats av den lagen om den varit tillämplig i den aktuella verksamheten.

Vad är skyddsvärda tillgångar?

Analysera samband mellan sårbarheter och hot mot skyddsvärda tillgångar (personal, materiel, information, anläggningar och verksamhet) samt om/hur dessa kan begränsas. Hur den framtagna säkerhetsskyddsanalysen behöver kommuniceras och förvaltas samt vilka de efterföljande stegen är.

Vad är skillnad på juice och must?

Must och juice Enligt Systembolaget är skillnaden mellan must och äppeljuice att must görs på 100 procent kallpressade äpplen, medan det som kallas äppeljuice ofta görs på koncentrat som späds med vatten.

Vad är must gjort av?

Must är ju namnet på den saft som pressas ur frukt eller bär och av denna vara innehåller julmusten intet, varken nu eller då….Den innehåller:

  • Färgämnet sockerkulör (E150c)
  • Humle och maltarom.
  • Citronsyra (E330)
  • Aromämnen.

Vad är Verksamhetsskydd?

Verksamhetsskydd, innebär alltså i korthet skydd av personal, information, lokaler och utrustning för att säkerställa förmågan att planera och genomföra verksamhetens uppgifter och handlingar, för att behålla en ostörd produktion.

Vem berörs av säkerhetsskyddslagen?

Lagstiftning inom säkerhetsskydd Säkerhetsskyddslagen (2018:585) och säkerhetsskyddsförordningen (2021:995) gäller alla som bedriver säkerhetskänslig verksamhet. Den omfattar fler verksamheter än tidigare, och i lagstiftningen förtydligas att den gäller både offentliga och privatägda verksamheter.

Vad innebär SUA klassning?

Om du ska ta del av uppgifter som omfattas av sekretess krävs ett säkerhetsskyddsavtal. En säkerhetsskyddad upphandling med ett sådant avtal görs vid upphandlingar som omges av säkerhetsskydd. Det kan till exempel vara då ett företag ska ta del av hemliga uppgifter.

Share this post