Populära

Vilken expansion av Catan ar bast?

Vilken expansion av Catan är bäst?

Bäst för Catan Veterans Traders & Barbarians är kulmen på Catan. Den kommer med flera scenarier som kan ändra spel och strategier. Den här är designad speciellt för Catan-junkie som vill hålla spelet friskt med nya utmaningar.

Kan man spela Catan på två?

Catan: Sjöfarare –> Regelboken innehåller ett dussin nya scenarier, men skapa gärna egna varianter. Du behöver grundspelet för att spela den här expansionen. För 2–4 spelare, från 10 år.

Hur många kort Catan?

Spelplanen består av de 19 hexagonbrickorna med olika resurser på samt de övriga 16 brickorna. Sedan har varje spelare hus, städer och vägar i varsin färg som de lägger ut på spelplanen under spelets gång. Det finns också två högar med kort, råvarukort och utvecklingskort.

Hur spelar man 7 Wonders?

Spelet genomgår tre tidsåldrar som innehåller 6st spelrundor vardera, där spelarna tillåts spela varsitt kort samtidigt. Varje tidsålder inleds med hur varje spelare tilldelas 7st Tidsålderskort från den nuvarande tidsåldern och man skall därefter välja ett av dessa kort som man önskar spela ut.

Vilket Catan ska man köpa?

Både Seafarers of Catan och Cities & Knights är expansioner som man bör ha när man spelar Settlers. Mitt förslag är att inte köpa båda på samma gång. Spela grundspelet nån gång och köp sen Seafarers. Spela det ett tag och se vad du tycker.

Hur många spelare Catan?

Settlers från Catan är ett prisat spel och anses av många som världens bästa brädspel. Catan är ett brädspel som lämpar sig att spelas med tre till fyra spelare.

Hur spelar man Settlers?

Spelplanen består av hexagonformade brickor som representerar de olika resurserna på ön: malm, boskap, skog, lera och spannmål. Där brickorna möts kan man till exempel bygga vägar och städer. Mindre brickor innehåller en siffra som motsvarar en resurs och den spelare som nått 10 poäng först, vinner omgången.

Hur vinner man Catan på bästa sätt?

Catan är en ö som spelarna ska kolonisera byar, städer och vägar, och på så vis erhålla poäng. Den som först får 10 poäng vinner spelet.

Hur får man bygga i Catan?

Regler och taktik Där brickorna möts kan man till exempel bygga vägar och städer. Mindre brickor innehåller en siffra som motsvarar en resurs och den spelare som nått 10 poäng först, vinner omgången. Erövringen av ön bygger främst på förhandling och utbyte av resurser.

Hur vinner man i Catan?

Hur börjar man Catan?

Spelet går ut på att ta över herraväldet över en nyupptäckt ö i havet. Spelarna representerar upptäcktsresande som hamnar på Catan – en plats med rikligt med naturresurser. Spelarna ska taktiskt bygga upp sina byar, anlägga vägar och idka handel med naturresurserna.

Vem börjar på Catan?

Samtliga spelare slår i tur och ordning med de två siffertärningarna. Den som får högst siffra får börja och placerar sin första by och en väg på spelplanen enligt grundreglerna för CATAN.

Share this post