Blogga

Hur manga siffror har en pinkod?

Hur många siffror har en pinkod?

Med pin-kod menar vi koden som skyddar sim-kortet, den koden är densamma även om du flyttar sim-kortet till en ny telefon. Pin-koden är alltid 4 siffror.

Vad har jag för pinkod?

Pin- och puk-koden följer också med i det brev du får hem när du beställer en mobil. Du hittar koderna på plastkortet som simkortet sitter fäst på vid leverans.

Var finns pinkod?

Pinkoden är den kod som skyddar själva simkortet mot att andra personer kan ta sig in i din mobiltelefon och använda ditt abonnemang eller kontantkort. Om du flyttar över simkortet till en annan telefon gäller samma pinkod. Pinkoden hittar du i samma brev som simkortet skickades ut i.

Hur lång är en Pukkod?

Pukkoden är en åttasiffrig kod som du använder när du har skrivit in en felaktig pinkod tre gånger. Skrivs fel pukkod in tio gånger i följd spärras sim-kortet permanent.

Vad är PIN-kod iPhone?

Lås ditt SIM-kort med en PIN-kod (Personal Identification Number) för att få en identifieringskod för telefonsamtal och mobildataanvändning. Du kan använda en SIM-PIN för att förhindra att andra personer använder ditt SIM-kort för telefonsamtal och mobildata.

Varför är mitt simkort låst?

Om du känner att du vill stänga av pinkoden till simkortet kan du enkelt göra det genom att gå in i mobiltelefonens inställningar….Så stänger du av pinkoden på Iphone och Android

  • Gå till Inställningar > Mobilnät > SIM-PIN.
  • Välj Stäng av SIM-PIN.
  • Ange din pinkod om du uppmanas till det.
  • Klicka på klar.

Vad händer om SIM-kortet är låst?

Du har tre försök på dig att låsa upp simkortet med pinkoden. Därefter låser sig simkortet igen och för att låsa upp det då behöver du en puk-kod. Precis som pinkoden fick du puk-koden i samband med att du fick ditt simkort. Puk-koden är till skillnad från pinkoden en åttasiffrig kod.

Hur många försök PUK kod?

Om du skrivit fel PIN-kod tre gånger så låses ditt modem med ytterligare ett steg. Du behöver då ange PUK-kod. Du har 10 försök på dig att slå rätt PUK-kod, sedan låses kortet permanent och du behöver byta till ett helt nytt SIM-kort.

Var skriva in PUK kod iPhone?

Så här gör du om din enhet ber dig ange en PIN eller kod som du inte känner till:

  • Kontakta operatören som gav dig SIM-kortet.
  • Be din operatör hjälpa dig att låsa upp ditt SIM-kort med SIM-PIN-standardkoden eller PUK-koden.

Hur gör jag när jag glömt lösenordet till iPhone?

Att glömma bort eller inte ha tillgång till lösenkoden hos en iPhone eller iPad gör det faktiskt helt omöjligt att komma in i enheten. Den enda lösningen (annat än att använda Touch ID) är att återställa telefonen eller plattan till dess fabriksinställningar.

Share this post