Trendig

Vart kommer funk ifran?

Vart kommer funk ifrån?

Dess ursprung går tillbaka till mitten av 1960-talet och är associerad med de afro-amerikanska musikstilarna i form av att skapa musik med bra rytm och som folk ska kunna dansa till. Termen ”funk” innebär egentligen ”en stark lukt”.

Vad är skillnaden mellan disco och funk?

Stilen har sitt ursprung i afroamerikanska kretsar i New York och Philadelphia, bland annat kring gaykulturen….Disco[redigera | redigera wikitext]

Disco
Stilursprung Funk, psykedelisk musik, Latinamerikansk musik (speciellt salsa), poprock
Fusionsgenrer Disco-punk, discohouse
Relaterat Diskotek

Vad betyder funk engelska?

funk {substantiv} rädsla {utr.} An abortion means failure on the father ’ s part, for he has often made off in a funk. expand_more En abort är ett misslyckande från faderns sida, som ofta har smitit undan av rädsla.

Vilka instrument används i funk?

Funk kännetecknas av ett starkt ostinato via vanligtvis gitarr eller keyboard samt en dominant basgång som oftast fungerar som huvudriff. Andra viktiga instrument är trumpet, trombon och saxofon.

Vad handlar discomusik om?

Discolåtar har en enkel uppbyggnad och känns igen på sitt svängiga sound. Låtarna handlar ofta om kärlek och har alltid varit kommersiella. På så sätt har musiken kunnat accepteras av många. Soundet har blivit inspirerat av funk och soul.

När började funk?

1 Funk Funk är en amerikansk musikstil som tillkom under mitten av 60-talet. Musikstilen blandade element från soul, R&B och jazz med afrokubanska rytmer som blivit populära i New Orleans.

Vad är disco för slags musik?

Discon började utvecklas i slutet av 1960-talet, framförallt på gayklubbar runtom New York. Där växte discon fram som genre ur soul, funk och andra musikstilar associerade till den afroamerikanska kulturen.

Share this post