Ny

Hur kan jag lasa upp mina gymnasiebetyg?

Hur kan jag läsa upp mina gymnasiebetyg?

Du som vill läsa upp dina betyg kan nu istället göra en prövning. En prövning innebär att du läser en kurs på egen hand och sedan gör ett slutprov för hela kursen vid ett eller ett par tillfällen. Resultatet avgör sedan vilket betyg du får på kursen. Detta brukar kosta 500 kronor per kurs.

Kan man höja sitt gymnasiebetyg?

En prövning ger dig möjligheten att få ett betyg. Du kan även göra en prövning för att höja ditt betyg på en kurs du läst. I vardagligt tal kallas att göra en prövning också att tenta av ett ämne eller kurs. En prövning innebär att du på egen hand läser in en hel kurs för att sedan göra en prövning.

Vad ingår i svenska 3?

I kursen Svenska 3 fördjupar du dina kunskaper i det svenska språket. Du lär dig att bli en bättre talare, skribent och språkanalytiker. I kursen kommer du bland annat arbeta med retorik, textanalys och källgranskning. Du får även kunskaper inom språkhistoria och litteraturvetenskap.

Vad är svenska A?

Svenska A handlar sammantaget om språkets roll och funktion i olika sammanhang, exempelvis i yrkesliv och utbildning. Kursen har fokus på modern svenska och behandlar olika teorier om språkvetenskap. Kursen berör frågor som: Hur kommunicerar vi med varandra genom tal och skrift?

Vem kan läsa på komvux?

Vuxna har rätt att delta i komvux på grundläggande nivå från och med den 1 juli det år de fyller 20 år. Det gäller under förutsättning att de uppfyller alla dessa kriterier: De är bosatta i Sverige. De har inte de kunskaper som normalt uppnås i grundskolan.

Vad krävs för att läsa på komvux?

Du kan börja läsa gymnasiekurserna på Komvux från och med den 1 juli det år som du fyller 20 år, eller om du har en gymnasieexamen/studiebevis eller gymnasieintyg. Du får repetera icke godkända kurser eller kurser där betygen är äldre än åtta år. Du kan komplettera dina betyg eller utöka din utbildning med nya ämnen.

Share this post