Allmänning

Hur oppnar man BankID manuellt?

Hur öppnar man BankID manuellt?

När du ska komma igång med BankID för första gången ska du gå via din internetbank.

  1. Ladda ner BankID säkerhetsapp. Det gör du från App Store eller Google Play, beroende på vilken typ av mobiltelefon eller surfplatta du har.
  2. Logga in på din internetbank och beställ Mobilt BankID.
  3. Aktivera Mobilt BankID.

Var hittar jag BankID säkerhetsprogram?

BankID säkerhetsprogram kan du installera från install.bankid.com , medan du hämtar BankID säkerhetsapp från App Store, Google Play-butiken respektive Huawei Mobile Services, beroende på vilken typ av mobil enhet du har.

Varför kan jag inte beställa BankID?

att ditt BankID är spärrat, att det är för gammalt eller att du skriver fel lösenord/PIN/säkerhetskod. Det kan också bero på att du bara har installerat BankID säkerhetsprogram/-app, men inte har beställt något BankID hos din bank. Du kan testa ditt BankID på test.bankid.com .

Hur får jag tillbaka mitt BankID?

Installera produktionsversionen av BankID säkerhetsapp som vanligt från Google Play Butik. Aktivera ett nytt Mobilt BankID och spärra det gamla (som du raderade i steg 2)

Hur aktivera BankID på ny telefon?

Gör så här:

  1. Ladda ner BankID-appen till din nya mobil.
  2. Logga sedan in på internetbanken med din säkerhetsdosa.
  3. Aktivera ett nytt Mobilt BankID genom att klicka i menyvalet ”Övriga tjänster” sedan ”Mobilt BankID”. Klicka på Beställ och följ instruktionerna. Klart!

Hur fixar man mobilt BankID på ny telefon?

Jag har köpt en ny mobil/surfplatta. Hur gör jag för att installera BankID på den nya enheten? Det går inte att flytta ett Mobilt BankID från en enhet till en annan. Du behöver istället ladda ner ett nytt Mobilt BankID och när du har gjort det kan du sedan ta bort det gamla.

Finns BankID i andra länder?

eIDAS gör det möjligt att logga in över gränserna I regelverket ingår alla EU-länder samt Norge, Island, Liechtenstein och Färöarna. På DIGG:s webbplats kan du se vilka länder som är anslutna till eIDAS och har e-legitimationer som kan användas i svenska offentliga e-tjänster.

Kan man ha BankID på flera enheter?

Ja, ditt BankID är knutet till BankID säkerhetsapp i din mobiltelefon eller surfplatta. Om du har flera mobiltelefoner och/eller surfplattor kan du ha ett BankID kopplat till varje sådan enhet.

Kan inte beställa BankID Swedbank?

I internetbanken

  1. Ladda ner BankID säkerhetsapp från App Store eller Google Play till din mobiltelefon.
  2. Logga in i internetbanken via webbläsaren.
  3. I menyn till vänster, tryck på Övriga tjänster.
  4. Tryck på Mobilt BankID.
  5. Under Mobilt BankID, följ instruktionerna och beställ eller förnya.

Hur får man över BankID till ny telefon?

Hur gör jag för att installera BankID på den nya enheten? Det går inte att flytta ett Mobilt BankID från en enhet till en annan. Du behöver istället ladda ner ett nytt Mobilt BankID och när du har gjort det kan du sedan ta bort det gamla.

Share this post