Rekommendationer

Nar ska man parkera pa udda husnummer?

När ska man parkera på udda husnummer?

Datumparkeringsregeln innebär att parkering är förbjuden på gatusida med jämna husnummer under jämnt datum. Motsvarande gäller udda nummer under udda datum. About.

Vad är ett udda datum?

Ojämnt datum: parkera på den sida av gatan som har ojämna gatunummer. Efter midnatt är det den 26 april; ett jämnt datum. Reglerna säger att då är det förbjudet att stå parkerad på den sida av gatan som har jämna gatunummer.

Vilka datum är jämna?

Idag, lördag den 22 december 2012, är det jämnt datum och alltså, där datumparkering gäller, förbjudet att parkera på den sida av vägen som har jämna adressnummer. Normalt gäller datumparkering på natten och förmiddagen, från midnatt. Parkerar man bilen på kvällen får man tänka på vilket datum som är efter midnatt.

Är 30 ett jämnt datum?

Ta reda på vilket datum det är och titta noga mellan vilka klockslag parkeringen gäller. Är det ett jämnt datum, som den 30:e så betyder det att det är förbjudet att parkera på den sidan av gatan som har husnummer med jämna siffror.

Vad innebär detta vägmärke udda datum?

Märket anger förbud mot att parkera fordon på dagar med jämnt datum på den sida av vägen som har jämna adressnummer och på dagar med udda datum på den sida av vägen som har udda adressnummer. De närmare föreskrifterna till märke C35, förbud mot att parkera fordon, gäller även till detta märke.

Hur vet man om det är datumparkering?

Datumparkering innebär att parkering är förbjuden på gatusida med jämna husnummer under jämnt datum. Motsvarande gäller udda nummer under udda datum. Regeln tillämpas i ett antal länder, bland annat i Sverige och annonseras med skyltning enligt nedan.

När upphör parkeringsförbud?

Där vägmärket “Förbud mot att parkera fordon” eller “Förbud mot att stanna och parkera fordon” är uppsatt gäller vägmärket på den sida där det är uppsatt. Upphör förbudet före nästa korsning anges detta med ett nytt vägmärke, då med en tilläggstavla som visar en pil nedåt eller mot färdriktningen.

Share this post