Rekommendationer

Hur anmaler man sig till tenta Ladok?

Hur anmäler man sig till tenta Ladok?

Du anmäler dig via ”Ladok för studenter”, ”Startsida”. Har du tentor att anmäla dig till så visas de på ”Startsidan”. Du kan även gå in under ”Examinationstillfällen” i menyn, där kan du filtrera tentor du inte är anmäld till, tentor du är anmäld till eller de som har passerat.

Vart anmäler man sig till tentamen?

Du måste anmäla dig i Kronox för att få skriva tentamen och omtentamen. Läs när och hur du anmäler dig under Anmälan. Du måste ha med dig giltig fotolegitimation med personnummer, exempelvis svenskt/nationellt ID-kort, svenskt körkort, svenskt eller utländskt pass eller ID-kort utfärdat inom Schengenområdet.

Hur anmäler man sig till en omtenta?

När du är omregistrerad så kan du själv anmäla dig till de ordinarie salstentorna inklusive omtentorna via Studentportalen och LADOK på webb. Du måste anmäla dig SENAST 10 dagar innan tentamen. För de prov som genomförs som hemtentamen följer du instruktionerna som ges av läraren via lärplattformen.

Hur registrerar man i Ladok?

Gör så här för att logga in i Ladok och registrera dig

  1. Gå till student.ladok.se.
  2. Välj ”Inloggning via ditt lärosäte”.
  3. Sök på Gävle och välj ”University of Gävle”.
  4. Logga in med ditt användarkonto.
  5. Registrera dig på de kurser du ska läsa.

Hur många tentor får man göra?

Hur många omtentor får du göra? Huvudregeln är att du i princip ska få hur många försök som helst på dig att examinera en kurs. Men högskolorna får begränsa antalet tillfällen för vissa kurser om det skulle vara orimligt dyrt att tillåta hur många examinationer som helst. Begränsningen måste i så fall stå i kursplanen.

Hur gör man utdrag från Ladok?

ansöka om examen.

  1. Skriv ut ett resultatintyg. Du kan skapa ett verifierbart intyg för studieresultat genom att logga in i Ladok och i menyn klicka på ”Intyg”.
  2. Manuellt underskrivet studieintyg.
  3. För dig som inte är student vid Lunds universitet längre.

Share this post