Allmänning

Hur blir man en stodperson?

Hur blir man en stödperson?

Det finns inga krav på en särskild utbildning för att bli stödperson. Man bör dock ha en stabil situation och ha intresse för att hjälpa en annan människa. Patientnämndens handläggare bedömer din lämplighet för uppdraget, detta sker ofta genom intervju och referenstagning.

Vad är RFS?

OM RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare är en ideell sammanslutning av cirka 60 lokalföreningar vars 5 500 medlemmar har frivilliguppdrag som är reglerade i lag och förmedlats av en myndighet. RFS är religiöst och partipolitiskt obundet.

Hur mycket får man betalt för att vara kontaktperson?

Cirkulär 21:41 Ersättning kontaktperson enligt LSS för år 2022

Kategori Arvode i % av prisbasbeloppet kr/månad
Kategori 1 kontakt minst en gång/vecka 10-35% 403 kr – 1 409 kr
Kategori 2 kontakt flera gånger/vecka 20-45% 805 kr – 1 811 kr
Kategori 3 kontakt i stort sett dagligen 30-55% 1 208 kr – 2 214 kr

Hur mycket tjänar man på att vara kontaktperson?

26 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad krävs för att bli kontaktperson?

Ansök om att få kontaktperson Du som vill ha en kontaktperson ska kontakta en biståndshandläggare eller göra en skriftlig ansökan. Utifrån din ansökan gör biståndshandläggare en utredning av din situation och dina behov och bedömer sedan om du har rätt till en kontaktperson.

Är kontaktperson ett jobb?

Insatsen kontaktperson är en frivillig insats och kan beviljas både genom Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL).

Vad gör en kontaktperson för vuxna?

Ditt uppdrag som kontaktperson innebär att du och den enskilde träffas i genomsnitt en gång per vecka och har viss telefonkontakt däremellan. Ni träffas för att till exempel gå ut och fika, promenera, gå på bio eller teater, besöka museum, göra utflykter.

Hur gammal måste man vara för att vara en kontaktperson?

En ung person (över 15 år) kan ansöka om kontaktperson för sin egen del utan att föräldrarna behöver vara överens med hen om behovet.

Vad innebär att jobba som kontaktperson?

Som kontaktperson träffar du barnet regelbundet för att umgås och hitta på aktiviteter tillsammans. Socialtjänsten kan bedöma att ett barn behöver stöd i sin vardag. Det kan till exempel handla om att barnet behöver aktiveras på sin fritid eller få hjälp med skolarbete.

Vad ska en kontaktperson göra?

Share this post