Blogga

Vilket snore till ampel?

Vilket snöre till ampel?

Så här gör du ampeln Använd dig av ett kraftigt snöre. Det finns särskilda makramésnören att köpa, men det fungerar med vilka snören som helst bara de är kraftiga och starka. Jag har använt mig av av kakelsnöre som blev över från vår köksrenovering.

Hur hänger man upp en ampel?

Jag hänger dem på stabila gardinstänger och använder starkt hampsnöre från Panduro runt gardinstången och s-krokar på hampsnöret, som ampeln hänger i (om den inte har egen krok). På så sätt kan jag lätt flytta/dra amplarna där jag vill ha dem. Jag har någon ampel i porslin, men de är tunga, så jag undviker dem.

Hur gör man Makrame ampel?

Uppdaterad 03.05.2021 17:05. Knyt din egen ampel i makramé….

  1. Upprepa vriden knytning med fyra snören ytterligare 3 gånger så att du får totalt fyra likadana vridna knytningar.
  2. Mät 10 cm efter den vridna knytningen och gör en överhandsknop (slå en knut med alla fyra snörena.
  3. Upprepa likadant på de andra delarna.

Hur man gör ett makramé armband?

Klipp till en 170 cm lång trådlängd och knyt fast den längst upp i de sträckta trådarna. Makraméknut 1: Lägg den vänstra tråden i en båge över de sträckta trådarna och under den högra tråden. Dra den högra tråden under de sträckta trådarna och upp genom öglan på vänster sida. För upp knuten och dra åt.

Hur hänga upp kruka?

Krukor kan vara knepiga att hänga upp på ett enkelt och snyggt sätt. Denna hängare för krukor löser problemet! Trä in hängaren genom en kruka med hål i botten och låt krukan sätta sig på hängarens bottenstöd. Plantera sedan växten i krukan och häng upp den i kroken.

Hur mycket garn till makramé?

Hur långa dina trådar behöver vara kan vara det svåraste med ditt projekt… ofta behövs mer än man tror. Räkna fyra ggr arbetets längd vid medeltätt knutet makramémönster. Bra att veta; tunt garn är drygare än grovt, mät, provknyt, gör om och gör rätt.

Vad kan man göra med Jutesnöre?

Med makramé kan du göra riktigt fina och personliga inredningsdetaljer, kanske en ampel att hänga växter i, en vacker spegel, en drömfångare eller en snygg väggbonad.

Share this post