Populära

Vad galler efter 1 juni?

Vad gäller efter 1 juni?

Mer träffsäker reglering för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Regeringen har beslutat att en mer träffsäker anpassning av deltagartaken för olika arrangemang, utifrån risken för trängsel och smittspridning av covid-19, ska införas den 1 juni.

Vad gäller för privata sammankomster?

Deltagartaket för privata sammankomster som genomförs i hyrda lokaler, områden eller utrymmen, till exempel festvåningar eller festbåtar, sänks till 20 personer. Det gäller dock inte om de används för minnesstunder i samband med en begravningsceremoni då gäller deltagartaket på 50 personer även fortsättningsvis.

Vad gäller Corona Sverige?

Från och med den 1 april klassas covid-19 inte längre som en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom, meddelar Folkhälsomyndigheten. Däremot är sjukdomen fortfarande anmälningspliktig, vilket innebär att konstaterade fall fortfarande ska anmälas till den regionala smittskyddsläkaren och Folkhälsomyndigheten.

Vad gäller efter 1 juli?

Det handlar bland annat om lättade begränsningar för serveringsställen avseende öppettider och sällskap, samt att rådet om att handla ensam och att inte vistas länge i butiker tas bort. Även råd till idrotts- och kulturföreningar och råd till individen avseende idrott tas bort.

Vad gäller för sammankomster utomhus?

Från och med den 9 februari finns inga särskilda råd, rekommendationer eller föreskrifter för evenemang och sammankomster. Dessa rekommendationer om covid-19 gäller: Stanna hemma och undvik nära kontakter vid symtom på covid-19. Enskilda rekommenderas att vaccinera sig mot covid-19.

Hur länge ska man vara hemma efter Corona?

Om du har symtom och tar ett självtest ska du stanna hemma och undvika nära kontakt med andra tills du är frisk. Det gäller oavsett om resultatet är positivt eller negativt. Ett negativt självtest utesluter inte att du har covid-19, medan ett positivt resultat innebär att du sannolikt har sjukdomen.

Share this post