Frågor

Vad kan man bli efter stylist programmet?

Vad kan man bli efter stylist programmet?

Nedan listar vi 7 jobb som du kan få efter en stylistutbildning på gymnasiet!

  1. Lookbook-stylist på modeföretag.
  2. Personal shopper.
  3. Stylist på ett modemagasin.
  4. Stylist på modellagentur.
  5. Kostymör.
  6. Stylist på produktionsbolag.
  7. Hår- och makeupstylist.

Vad gör man på Stylistprogrammet?

Jag gör peruker, sminkar skådespelare, gör masker och mycket mer. Vid sidan av teatern har jag även tackat ja till andra uppdrag. Jag har jobbat med en webbserie tillsammans med systrarna Amanda Schulman och Hannah Widell.

Kan man plugga vidare efter stylist?

På gymnasiet kan du utbilda sig på Hantverksprogrammet, inriktning Övriga hantverk, profilerna Hår- och makeup, Slylist eller Make-up artist. Utbildningar för vuxna finns huvudsakligen på privata skolor, där du själv betalar för din utbildning och ofta inte har rätt till studiestöd från CSN under utbildningstiden.

Hur tror du framtiden ser ut för yrkesgruppen personal shoppers?

Personal shoppers gör en analys av kundernas unika behov, plockar fram förslag på kläder i butikerna, som kunden sedan får prova. Som Personal shopper hjälper du även till med förslag på hur kunden ska tänka kring och bygga sin garderob.

Hur mycket tjänar man på att vara stylist?

36 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad behöver man för betyg för att bli stylist?

”Stylist” är profil på Hantverksprogrammet /inriktning Övriga hantverk/. + fem andra valfria ämnen från grundskolan. Betygen måste vara minst E /eller högre/. Givetvis är det bättre om man är godkänd i flera ämnen & har högre betyg – då har man större chans att komma in på just den skolan som man vill gå på.

Vad läser man i stylist?

När du fördjupar dig i kurser inom hår- och makeup på inriktningen Frisör, barberare och hår- och makeupstylist får du lära dig om olika makeup-tekniker, design och skissteknik samt hur du använder olika produkter.

Vad tjänar en make up artist?

25 900 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur mycket merit behöver man för stylist?

Svar: Frisörinriktningen ligger under Hantverksprogrammet, men inte alla frisörutbildningar har stylistutbildning. Här ser du en lista över skolor som erbjuder frisör/stylistutbildningar i Stockholm. Poängen varierar mellan ca 170-220p.

Hur mycket tjänar en personlig shoppare?

36 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad är en mystery shopper?

Som Mystery Shopper gör du anonyma kundbesök och observerar bland annat hur det ser ut i aktuell butik och hur servicen fungerar. När du är med i vår panel får du förfrågningar om olika uppdrag som finns i det område där du bor.

Share this post