Trendig

Hur blir man beriden hogvakt?

Hur blir man beriden högvakt?

Olika sätt att ansöka. För dig som genomför eller har genomfört militär grundutbildning. För dig som är utbildad officer eller specialistofficer. Du som inte har någon militär bakgrund ansöker via Plikt- och prövningsverket.

Vem rustade ner försvaret?

I december 1988 bestämde Regeringen Carlsson att lägga ner den sittande försvarskommittén och ersätta den med en ny, där samtliga riksdagspartier var representerade.

Vad gör en Underrättelsesoldat?

Din främsta uppgift som underrättelsesoldat är att ta reda på information om motståndaren. Din grupp tar sig till fots eller med transport till det område ni ska verka inom. Ni spanar dolt från en punkt eller under förflyttning. Informationen ni inhämtar ligger till grund för beslut högre upp.

Hur blir man en del av Livgardet?

Grundutbildningen på Livgardet är antingen 9, 10, 11 eller 14 månader lång beroende på vilken befattning du är antagen till. Livgardet utbildar värnpliktiga med inriktning mot våra fyra insatsförband: Livbataljonen, 11:e militärpolisbataljonen, 12:e motoriserande skyttebataljonen och 13:e säkerhetsbataljonen.

Hur blir man Flygbasjägare?

Olika sätt att ansöka

  1. För dig som genomför eller har genomfört militär grundutbildning. Läs mer och ansök.
  2. För dig som är utbildad officer eller specialistofficer. Läs mer och ansök.
  3. Du som inte har någon militär bakgrund ansöker via Plikt- och prövningsverket. Ansök här.

När avvecklades svenska försvaret?

Med undantag för det fasta och rörliga kustartilleriet, som helt avvecklades genom försvarsbeslutet år 2000, har det nya reformerade försvaret byggt vidare på invasionsförsvarets förmågebredd.

Vad gör en Spaningssoldat?

Som spaningssoldat är din huvudsakliga uppgift spaningstjänst. Det innebär att planera, förbereda, genomföra och utvärdera spaningsuppdrag. Du utför fast spaning, från en observationsplats, eller rörlig spaning då du rör dig i ett spaningsområde.

Vad gör en signalist?

Din uppgift som signalist är att upprätta kommunikation med andra enheter. En stor del av ditt arbete består av ta hand om radio och annan kommunikationsutrustning och se till att allt fungerar som det ska. Utöver att vara signalist kan du också arbeta som skyttesoldat.

Share this post