Blogga

Vad ar det som utmarker amnet filosofi och filosofiska fragor?

Vad är det som utmärker ämnet filosofi och filosofiska frågor?

För om det är något som utmärker den filosofiska frågan så är det att den alltid är allmängiltig och principiell. Att den går på djupet och bortom det individuella och enskilda.

Vad ingår i filosofi 1?

Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll: Existens och vetande, dels grundläggande teorier som behandlar begreppet verklighet och vad som kan tänkas existera, dels grundläggande kunskapsteori utifrån begreppet kunskap, begreppet sanning och vetandets olika former.

https://www.youtube.com/watch?v=Hena-roWQOI

Vad är Plattheter?

Plattheter är självklarheter som är konstruerade så att nästan allt instämmer samtidigt som väldigt lite blivit sagt. EX: Rättvisa åt pensionärer eller dalta inte med brottslingar. Orena plattheter är något som på ytan ser självklart ut, men när det konkretiseras visar det sig inte vara lika självklart.

Kan filosofiskt resonemang vara?

Vad är filosofi? Filosofiska frågeställningar uppstår såväl i vår vardag som i politiska resonemang, eller när vi i andra akademiska ämnen undersöker naturen och samhället. Några av dessa frågor berör verklighetens natur: Finns en värld oberoende av oss? Vad är relationen mellan det mentala och det fysiska?

Är filosofiska frågor?

Filosofiska frågor

  • Vad är verklighet och vad består den av?
  • Vad är kunskap och hur får man kunskap?
  • Hur är ett bra samhälle uppbyggt?
  • Vad är vetenskap och hur blir och upphör något att vara vetenskap?
  • Vad är rätt och vad är fel och vad styr hur man väljer?
  • Vad är existens och hur lever man ett rättfärdigt liv?

Vad är ämnet filosofi?

Filosofi är ett humanistiskt ämne som har förgreningar i alla områden av mänsklig kunskap och verksamhet, eftersom det behandlar grundläggande frågor om verklighetens natur, kunskapens möjlighet och värdenas existens.

Share this post