Trendig

Hur radda blot mobil?

Hur rädda blöt mobil?

Torka ut din mobil med okokt ris. För att få fukt ur mobilens inre behöver du ett torkmedel. Placera mobilen i en skål fylld med okokt ris och låt den ligga i cirka 48 timmar. Riset absorberar fukten effektivt. De flesta av oss har lite okokt ris i skafferiet (det är inte heller så svårt att få tag på om man är utan).

Hur länge ska telefon ligga i ris?

Sådana sorts påsar som kommer med när du köper kläder. Men det har ju inte alla redo så ta en stor påse/skål med okokt ris och begrav mobilen så att den blir helt täckt och lämna den där i ungefär 48 timmar för att få bort så mycket fukt som möjligt.

Hur torka mobiltelefon?

Torka telefonen torr Använd vanligt hushållspapper och torka noga bort allt synligt vatten, framför allt från alla uttag och håligheter. Eventuellt kan du blåsa försiktigt med en hårfön på långt avstånd.

Hur får man bort fukt i telefon?

Följande tips gäller för samtliga telefoner, iPhone och Android inräknat.

  1. Stäng av telefonen. Börja alltid med att stänga av telefonen om den fortfarande är på.
  2. Ta ut batteriet ur enheten.
  3. Blås telefonen torr.
  4. Placera telefonen i en påse med ris.
  5. Lämna in telefonen till en reparatör.

Hur länge kan en iPhone ligga i vatten?

Dessa modeller bedöms som IP68 enligt IEC-standard 60529 (maxdjup på två meter i upp till 30 minuter): iPhone 11. iPhone XS.

Hur torka blöt iPhone?

Torka din iPhone genom att slå den försiktigt mot din hand med Lightning-kontakten vänd nedåt och avlägsna överflödig vätska. Låt din iPhone torka på en torr yta med lite luftström. Det kan hjälpa att placera din iPhone framför en fläkt som blåser kall luft direkt in i Lightning-kontakten.

Kan man rädda en vattenskadad iPhone?

Täck över din Iphone med ris eller påsar med kisel En bra metod som många rekommenderar är att plocka fram en skål med okokt ris, sedan täcker du över din Iphone med riset och låter det stå så i ungefär 48 timmar. Riset är nämligen utmärkt på att absorbera fukt.

Share this post