Trendig

Vad ar Avskarmningsfaktor?

Vad är Avskärmningsfaktor?

Avskärmningsfaktor anger hur stor solvärmeinläckning som avges mot ett rum med utgångspunkt från ett englasfönster där ett englasfönster har en inläckning på 100%. Avskärmningsfaktor anges mellan 0-1, där 0 innebär största möjliga avskärmningsfaktor dvs ingen solinläckning sker.

Vad är det för ventiler som används för att balansera och injustera vattenburna värmesystem?

Det finns flödesreglerande och temperaturreglerande ventiler, de typer som brukar användas för att injustera och balansera våra kylsystem är styrventiler, manuella injusteringsventiler och automatiska, termostatventiler.

Hur fungerar ett Varaktighetsdiagram?

1.1 Uppbyggnaden av varaktighetsdiagram Praktiskt är det dock mycket besvärligt att grafiskt arbeta med denna typ av temperaturredovisningar. kronologisk ordning. Den resulterande (högra) kurva som erhålls efter sortering av temperaturerna be- skriver således varaktigheten hos uteluftens torra temperatur.

Hur värmesystem Injusteras?

injustering av värmesystem ger ökad ekonomi och komfort Injustering av värmesystem innebär en justering av systemets vattenflöde så att varje enskild radiator får rätt effektavgivning. Detta sker genom användande av förinställningsbara radiatorventiler, vilka medger en exakt justering av varje enskild radiator.

Vad är Fastighetsenergi?

I fastighetsenergin ingår fast belysning i allmänna utrymmen och driftsutrymmen. Dessutom ingår energi som används i värmekablar, pumpar, fläktar, motorer, styr- och övervakningsutrustning och dylikt. Även externt lokalt placerad apparat som försörjer byggnaden, exempelvis pumpar och fläktar för frikyla, inräknas.

Vad visar ett Varaktighetsdiagram?

Ett varaktighetsdiagram beskriver under hur lång tid en kanal har varit över eller under ett visst värde. Jämför gärna med histogram. I varaktighetsdiagrammet visas värdena sorterade från det högsta till det lägsta.

Share this post