Ny

Hur fungerar en elmotor i en elvisp?

Hur fungerar en elmotor i en elvisp?

Svar: I elmotorn finns en roterande del som kallas för rotor eller ankare som är lindad med en koppartråd – en spole. Runt ankaret finns det också spolar som är fasta. När man släpper på strömmen genom alla spolar uppstår elektromagnetism och då börjar ankarets spole att dras runt på grund av de fasta spolarna runt om.

Hur ändrar man rotationsriktningen på en asynkronmotor som inte är ansluten till en Frekvensomrikare?

För en asynkronmotor är det lätt att ändra rotationsriktning. Genom att skifta 2 faser t ex L1 (R) mot L2 (S) leder man istället in strömmen där den tidigare gick ut. Då kommer magnetfältet att rotera åt andra hållet.

Vad får en elvisp att snurra?

I elvispen finns en spole, dvs en koppartråd lindad runt en cylinder. När det går ström genom spolen blir den en magnet med nord- och sydpol. Placerar vi spolen inuti en hästskomagnet så kommer spolen vrida sig så att spolens nordände dras mot hästskomagnetens sydände.

Vad är en likströmsmotor?

I likströmsmotorn genereras rörelseenergi genom att motorn förses med likriktad elektrisk energi, exempelvis ett vanligt 9V-batteri. Elektriska leksaker exempelvis radiostyrda bilar drivs vanligtvis med likströmsmotorer. En likströmsmotor består av en rotor och en stator med respektive komponenter.

Vad är enfasiga växelströmsmotorer?

Enfasiga växelströmsmotorer har förhållandevis lågt startmoment och låg strömförbrukning men kräver viss assistans vid start. Den enklaste typen av en enfasig växelströmsmotor liknar i stora drag utformningen på en likströmsmotor.

Vad är växelströmsmotorer?

En växelströmsmotor drivs i det flesta fall med trefas sinusformad växelström men ett antal konstruktioner matas istället med enfasig växelström. Växelströmsmotorer delas vanligtvis in i synkronmotorer och asynkronmotorer. Den mest förekommande växelströmsdrivna motorn är asynkronmotorn och då i trefasigt kortslutet utförande.

Share this post