Blogga

Hur tavlar man i drifting?

Hur tävlar man i drifting?

Förare tävlar mot varandra genom en bana där drift (sladd) hela tiden måste bibehållas. Den som enligt bedömarna kan hålla den förutbestämda linjen, markerad med så kallade clippingpoints och zoner, snyggast, med mest fart, vinkel och närmast sin motståndare vinner. Banan kan vara permanent eller tillfällig.

Vad kostar det att köra drifting?

runt 200-300 kronor i månaden kostar en garageplats i snitt.

Är det olagligt att drifta?

Om man ertappas att sladda omkring riskerar man böter och i värsta fall tappar man körkortet, och det är ju inte särskilt roligt, säger Wretling. Ibland får polisen in registreringsnummer på bilar som varit ute och buskört.

Hur lär man sig sladda?

Vi lär dig att kontrollera bilen på sladd. Till din hjälp har du några av Sveriges absolut bästa Driftingförare. Bilarna vi använder oss av är Volvo V40 utrustade med Easy Drift däck bak. Tillsammans går vi igenom grunderna teoretiskt och sedan är det dags att köra bil på ett helt nytt sett.

Vart kan man drifta i Sverige?

Svenska driftingbanor

  • Pite Dragway. Webbsida: http://www.shralulea.se/
  • Lycksele Motorklubb (ENDAST UNDER MOTORVECKAN) Webbsida: http://www.lyckselemk.se/
  • Mittsverigebanan.
  • Sundsvall Raceway.
  • Monztabanan.
  • Råhällan Drift Circuit.
  • Lunda Flygfält.
  • Gelleråsen Arena EJ DRIFTING F.N. (NY ASFALT)

Är det olagligt att sladda?

Lagen gäller även på en öde parkering, men det är den enskilde polismannen som prövar om beteendet omfattas av lagstiftningen, och om det mot bakgrund av omständigheterna i det enskilda fallet finns förutsättningar att lämna rapporteftergift, d.v.s. att inte ge några böter.

Vad kostar racing?

Många ska kunna vara med och därför är regelverket så konstruerat att du får köra med nästan vad som helst men vissa regler råder. Dessa bygger på säkerhet men räkna på att en budget serie kostar ca 50,000 kronor för 1 säsong då bör inte bilens kostnad vara mer än 25,000 kronor.

Kan man bli av med kortet om man sladdar?

Så länge man inte är på inhängnat område är det vårdslöshet i trafik. Skillnaden är att om du har prövotid och åker dit för det får du ta om kortet efter spärrtiden medans om prövotiden är slut så får man tillbaks det efter till exempel 6 månader. Sen exakt vad som händer när man blir stoppad beror på mycket.

Är det olagligt att sladda på en parkering?

Eftersom det är inte finns nån att skada så kan det inte bli vårdslöshet. Samma sak gäller om man börnar, är det på en tom parkering så borde det inte bli något. Om poliserna är griniga kan man nog åka dit på ”åverkan” dvs, man gör ”illa” naturen…

Share this post