Allmänning

Far man besikta med sankningsfjadrar?

Får man besikta med sänkningsfjädrar?

Det bör inte vara några problem alls. Även om du kapar fjädrar på en bil så går det igenom om du sätter fast dom riktigt.

Hur kan man sänka en bil?

Med en sänkningssats kan man göra sin bil lägre. En sänkningssats går att köpa i flera välsorterade butiker som säljer bildelar. Satsen brukar innehålla nya fjädrar och ibland också nya stötdämpare. Med sänkningssatsen kan man sänka bilen mellan 20-60 millimeter.

Hur mycket kan man sänka en bil?

När du köper en sänkningssats innehåller den vanligtvis ett par nya fjädrar som är lägre än originalet. I vissa fall kan det även följa med nya stötdämpare. Genom att förse bilen med de nya fjädrarna har du möjlighet att sänka bilen mellan 20–60 millimeter.

Hur lång tid tar det för fjädrar att sätta sig?

Nya fjädrar brukar sätta sig lite efter ett tag men det rör sig bara om någon enstaka cm. Gissar att Mekonomens fjädrar är liknande dom du har. Detta kan du kolla genom att försöka hitta data på fjädrarna. Den intressanta datan är tråddiameter och antal vav och ddet brukar ibland anges hos näthandlarna.

Vad är Sportfjädring?

Sportfjädrar är hårdare än standardfjädrar (mellan ca 15-25%) vilket innebär att bilen kan köras sportigare med kraftigare kurvtagning och ger bättre grepp vid acceleration och säkrare inbromsning.

Kan man besikta en sänkt bil?

OBservera att bilens fjädring bottnade ingenstans/tog i när det fjädrade fullt. finns heller inga regler som säger att din bil MÅSTE VARA SÅ HÖG att den går upp på lyften på SBP. Hos SBP finsn det en ”klasul” som säger att besiktningsmannen kan göra en sk: VISUELL BESIKTNING av bromsarna.

Vad händer med bilen om en drivknut är sönder?

Om ett motor- eller växellådsfäste är trasigt, eller väldigt slitet, så klarar det inte att hålla motorn på sin plats när man svänger, utan hela motorpaketet med kanske både motor och växellåda flyttas flera centimeter i sidled när man svänger eller kanske kör i ett gupp.

Kan man kapa Sänkningsfjädrar?

Samma sak gäller att kapa i sänkningsfjädrar, inte bra. Ska man sänka sin bil mer än dem 35-40 mm som dom vanliga satserna sänker så är det nästan ett krav på kortare stötdämpare, annars inträffar fenomenet ovan.

Hur mycket fjädringsväg måste man ha?

Minsta fjädringsväg 80mm och inga lösa fjädrar vid maximal utfjädring. Finns inget krav från bilprovningen att bilen måste gå ner i bromsprovare eller upp på deras bryggor men… Man bakbinder bara sig själv om bilen är så pass låg att det blir patrull.

Är det lagligt att kapa fjädrar?

Man får inte göra ingrepp i fjäderskålarna! det ger 2a direkt. Gäller speciellt McPherson fjäderben. Ska du vara här inne så får du gå ut!

Share this post