Rekommendationer

Hur fungerar Barplansbat?

Hur fungerar Bärplansbåt?

Bärplansbåt är en båt med vingliknande bärplan monterade under fartygets skrov. När hastigheten ökar, planar båten upp på bärplanen, och skrovet lyfts upp ur vattnet. Eftersom vingarna har en mindre yta än fartygets skrov innebär det att friktionen mot vattnet reduceras.

Hur fungerar Foiling?

Hur fungerar foliern? Folier fungerar på ett liknande sätt som flygplansvingar. När de rör sig genom vattnet kan de avleda flödet, som utövar en kraft på folien. Eftersom vatten är mycket tätare än luft-nästan 800 gånger är vingarna mindre och de kräver inte samma yta.

Vad är Foil surfing?

FOIL – Surfers Paradise Varberg – Vindsurfing, kitesurfing, surfing, sup och skate. HYDROFOILING! Att glida fram över vattnet med en foil blir mer och mer populärt och utvecklingen går i en rasande takt. Vi kommer inom kort att ha ett minst sagt heltäckande sortiment för dig som vill köra foil för att det är skoj.

Varför Hydrofoil?

Tanken med en hydrofoil är att båten skall plana ut snabbare, ge en stabilare gång och en lägre bränsleförbrukning. Hos Watski hittar du hydrofoiler från StingRay. Just nu finns en hel del trådar på nätet som bekräftar en hydrofoils goda resultat.

Vad kostar en eFoil?

En Lift eFoil kostar från 12 000 dollar i USA. Man reglerar farten med en trådlös fjärrkontroll och glider fram näst intill ljudlöst ovan vattenytan i farter upp mot 25 knop och i upp till en timme innan det är dags att ladda på batteriet igen.

Är Hydrofoil bra?

Vad kostar en elektrisk surfbräda?

Hos oss kan du köpa din egen bräda och få råd om vart du kan köra bäst. Ett komplett paket kostar 78 999kr, se sist på sidan.

Sammanfattningsvis kan man säga att de flesta användare av hydrofoil är väldigt nöjda med de effekter som det ger. Nedan kan du se en film från StingRay som beskriver hur en hydrofoil fungerar. Fördelen med en StingRay är även att du inte behöver borra i motorn.

Vad är en stäv båt?

Stäv är ett fartygs eller en båts för- eller akterände. Stäven är den mer eller mindre vertikala stam av trä eller metall som bordläggningen är fäst mot, eller i spunningen när det gäller träbåtsbyggnad. Metall svetsas samman mot stävar när stålplåt eller aluminiumplåt används vid båt eller skeppsbyggnad.

Share this post