Frågor

Vad innebar 3 manaders vardgaranti?

Vad innebär 3 månaders vårdgaranti?

Vårdgarantin är en lagstadgad rättighet som innebär att du ska få vård inom en viss tid. Vårdgarantin anger inom vilka tidsgränser olika vårdinsatser ska erbjudas, efter att beslut om vård har fattats.

Varför syns inte bokad tid på 1177?

Se dina bokade tider Om du har bokningar från flera mottagningar, kommer de att samlas i samma lista. En del mottagningar kan inte visa bokade tider. Det skiljer sig åt mellan landstingen och regionerna vad som kan visas.

Vad betyder remiss bedömd?

När din remiss inkommit till Akademiska sjukhuset görs alltid en medicinsk bedömning av läkare. Vid denna bedömning beslutas om dina problem är sådana att ett besök på sjukhuset är rätt åtgärd, och i så fall till vilken specialist, även inom vilken tid.

Hur länge ska man vänta på remiss?

När du får en remiss till en mottagning i din egen region gäller den nationella vårdgarantin, som innebär att du har rätt att få vård inom en viss tid. För specialistmottagningar gäller att du inte ska behöva vänta mer än 90 dagar för att få en besökstid på specialistmottagningen som du har blivit remitterad till.

När börjar vårdgarantin räknas?

Vårdgarantin till den specialiserade vården räknas från det datum som vården beslutar om remiss. Om remissen kommer att skrivas vid ett senare datum, till exempel efter ett väntat provsvar, ska vården informera patienten om detta.

Kan inte se mina bokade tider på 1177?

För att hitta en mottagning och mottagningens e-tjänster behöver du först söka fram mottagningen. När du har loggat in på 1177 finns det en ruta med rubriken ”Mottagningar” och bredvid den finns länken ”Hitta och lägg till”. Klicka på länken ”Hitta och lägg till” och sök fram mottagningen du vill hitta.

Kan man se sina bokade tider på 1177?

Genom att logga in på 1177.se kan du göra dina vårdärenden. Du kan till exempel boka, omboka eller avboka en tid. Du kan också se dina bokade tider samlade i en lista.

Hur lång tid innan man får svar på remiss?

Hur lång tid tar det att få svar på remiss?

En remiss ska utfärdas innan patienten tas emot för vård. Remis- sen kan återkallas så länge som patienten inte har tagits emot för vård. Den är giltig som betalningsförbindelse i ett år. Vid ändrad giltighetstid ska ett bestämt datum anges.

Share this post