Allmänning

Hur ska man tvatta svarta klader?

Hur ska man tvätta svarta kläder?

Sortera tvätten enligt färg. Tvätta svarta kläder i en skild tvättomgång. Om något av plaggen släpper svart färgpigment kan ett annat plagg suga pigmentet åt sig och på så sätt ”färgar kläderna varandra” i tvättmaskinen.

Hur gör man svarta kläder svarta igen?

Återfärgar dina svarta textilier….Nitor Back to White/Back to Black

  1. Blöt det rena tyget och lägg ut det välfördelat i tvättmaskinen.
  2. Klipp upp påsen längs den streckade linjen och placera direkt på tyget utan att tömma den.
  3. Starta ett tvättprogram 40 grader utan förtärt eller ekonomiprogram.

Hur behåller man färgen på svarta kläder?

Vinägern gör att plaggets svarta färger sätter sig och minskar således risken att plagget tappar färg. Låt plagget suga åt sig en stund. Häll därefter ut vattnet och tappa upp nytt fräsch kallt vatten i baljan. Den här gången häller du i ett milt tvättmedel anpassat för svarta kläder, till exempel Via Black Velvet.

Vilket tvättmedel är bäst för svarta kläder?

Använd tvättmedel för färgade kläder/känsliga material utan optiskt vitmedel. Detta säkerställer att färgerna håller sig fräscha längre. För svarta och mörka kläder rekommenderas användning av flytande specialtvättmedel.

Hur många grader ska man tvätta svarta kläder i?

Att tvätta i 30 grader Plagg som t. ex. jeans och t-shirts mår bra av att tvättas i 30 grader då det förlänger plaggens livslängd. Färgade plagg mår även de bra av att tvättas i lägre temperaturer eftersom att högre temperaturer ofta gör att färgade tyg bleknar.

Hur tvättar man svart tvätt?

Välj gärna ett organiskt tvättmedel eller tvättnötter. Läs på flaskan /paketet – dosera efter vad som står. Tänk på att tvättmedel för vittvätt ofta bleker – använder du den till svart tvätt blir kläderna grå. Kulörtvätt blir också ful (dassiga färger) om du tvättar med tvättmedel för vittvätt.

Vilka tvättmedel är dåliga?

Råd och rön har testat 19 olika flytande tvättmedel. Resultatet visar att några av storsäljarna inte alls är så bra som de utger sig….Sämst:

  • EcoClean Nordic, Tvättmedel Citrus (20 p)
  • Seventh Generation, Perfume Free Laundry Detergent (36 p)
  • Formil Colour (36 p)

Share this post