Blogga

Nar kriget kommer SVT?

När kriget kommer SVT?

När kriget kommer är en serie i fem delar som handlar om framtidens hotbild. I serien förklaras hur en konflikt skulle påverka det svenska samhället och vilka krav det ställer på Sveriges framtida militära försvar. Producerat av Pannrummet för Försvarsmakten. Programledare: Melker Becker.

Vad krävs för att bli en Attackdykare?

Om utbildningen

  • Svensk medborgarskap.
  • Genomfört grundutbildning om minst 9 månader med godkända betyg.
  • Godkänt betyg i:
  • Fullgod syn (1,0 bilateralt och 0,7 på enskilt öga)
  • Normal hörsel.
  • Fullgott färgseende (undantag mot vissa befattningar)
  • Inga allvarliga allergier.
  • Godkända resultat på tester för Kustjägare.

Får man c körkort i lumpen?

Detta innebär dock inte att rekryterna får ett civilt körkort och kan gå direkt ut på den civila marknaden och få jobb. ‒ Nej, Trafikverkets regler säger att man måste vara 21 år för att få tung behörighet (C och CE), vilket de flesta av våra rekryter inte är när de muckar.

När kriget kommer folder?

Regeringen gav våren 2017 Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, i uppdrag att öka privatpersoners kunskap om krisberedskap, höjd beredskap och ytterst krig. En del i den satsningen är broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”.

När blir det inbördeskrig i Sverige?

Sverige har haft fred under väldigt lång tid, det går inte att förneka. Sedan konventionen i Moss 1814 har Sverige inte varit inblandat i krig som krigförande part. [1] Det har snart gått 217 år sen vi befann oss i väpnad konflikt och 222 år sedan vi senast invaderades.

Vad är Baskerprov?

Utbildningskontrollen, även känd som baskerprovet, är ett omtalat moment bland rekryterna. Det är deras första eldprov som både är fruktat och efterlängtat. Det är chefen för pansarbataljonen som står bakom kontrollen där rekryterna testas i både praktiska och teoretiska soldatkunskaper ute i fält.

Måste man ha körkort för att bli militär?

Utöver grundkraven har inriktningarna olika krav på tidigare utbildning, kunskaper och förmågor exempelvis körkort eller simkunnighet.

Vad gör en Logistik Soldat?

Arbetsuppgifter. Din uppgift som logistiksoldat är att transportera eller förse förband med varor. Du arbetar tillsammans med din grupp i ett logistikförband. Som förråds- eller ammunitionssoldat jobbar du vanligen på en och samma plats.

Share this post