Blogga

Vad far en entrevard gora?

Vad får en entrévärd göra?

En dörrvakt/entrévärd äger inga befogenheter, utan har samma rättigheter och befogenheter som envar. Entrévärden får inte använda våld för att avvisa någon, utan måste tillkalla ordningsvakter eller polisen. En entrévärd har dock, precis som envar, rätt att nyttja våld i en rad olika situationer.

Var finns Väktarutbildning?

Hos MoA Lärcentrum kan du gå direkt ut i en anställning eftersom du har de obligatoriska kurserna Väktarutbildning 1 och Väktarutbildning 2 med dig från utbildningen. BYA erbjuder även våra yrkesväktarelever gratis ordningsvaktsutbildning efter godkänd VU2. Detta gör vår utbildning helt unik!

Hur mycket kostar Securitas utbildning?

När du anställs av Securitas så står vi för utbildningen och det är därmed inget du behöver bekosta själv.

Hur mycket tjänar man på Securitas?

Löneexempel från 2021 Grundlönen efter sex månaders anställning (100%) ligger på 23 781 kronor (ex. ob-tillägg) före skatt. Efter 15 månaders anställning ska anställningen inplaceras i någon av de lönegrupper som finns beroende på var man arbetar med och där spannet ligger mellan 27 720–29 288 kronor.

Vad krävs för att bli Entrevärd?

Jobbet som entrévärd kräver stor disciplin och hög mognad eftersom det är du som ser till att barytan följer lagens krav på max antal personer på en och samma yta, samt att berusningsnivån inte är för hög och att alla som kommer in uppfyller de krav på exempelvis nykterhet eller ålder som gäller.

Måste man visa leg för en väktare?

Om du är väktare så har du skyldighet att uppvisa legitimation för polis om du är misstänkt för brott. Om du är ordningsvakt så är du skyldig att uppvisa legitimation samt förordnande för polis när de väl begär det, då de rimligtvis vill kontrollera att du är förordnad ordningsvakt.

Hur många år tar det att bli väktare?

Grundutbildningen är 80 timmar. Är du en av dem som polisen bedömer som mest lämplig får du gå grundutbildningen. Kostnaden för polisens ordningsvaktsutbildning är 22 875 kronor.

Är det svårt att bli väktare?

Har du svårt att kunna inställa dig på kort tid – allt från en timme till en dag – kan detta vara ett problem för dig att få så mycket jobb som möjligt. Du måste även vara beredd på att jobba mycket nattetid. Har du familj och barn kan det i vissa fall vara svårt att kombinera med nattjobb.

Vad får en väktare inte göra?

Väktare har inga särskilda juridiska befogenheter men kan vid brott agera effektivt med hjälp av de rättigheter som vi alla har – envarsgripande (rättegångsbalken), nödvärn (brottsbalken) samt laga befogenhet att använda våld vid gripande (polislagen), liksom att utföra skyddsvisitation enligt densamma.

Hur mycket tjänar en väktare 2021?

Efter den andra lönehöjningen kommer majoriteten av väktarna att tjäna drygt 28 300 kronor i grundlön. Det innebär att företaget (förutsatt att det finns kollektivavtal) betalar in runt 15300 kronor varje år i premier till den anställdes individuella pensionspott.

Hur mycket tjänar en väktare per timme?

Halv- och deltidsanställd

Timlön fr o m Lön för nyanställd Grundlön
1/06 2019 131,16 kr 138,91 kr
1/06 2018 127,46 kr 135,22 kr
1/06 2017 124,32 kr 132,07 kr
1/5 2016 120,88 kr 128,64 kr

Share this post