Rekommendationer

Vilket samhallsansvar har ett foretag?

Vilket samhällsansvar har ett företag?

Företags samhällsansvar, CSR (corporate social responsibility), kallas tanken att företag ska ta ansvar för hur de påverkar samhället, ur såväl ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv. Det innebär i praktiken att företag frivilligt integrerar miljöhänsyn och socialt samhällsansvar i sin verksamhet.

Vad kan företag göra för hållbar utveckling?

Vanligast är att företag arbetar aktivt med miljöfrågor (46 procent), medan 32 procent arbetar aktivt med sociala och etiska frågor. En förhållandevis stor andel, 23 procent, anger att de har ett aktivt arbete med såväl miljömässig som social/etisk hållbarhet.

Hur kommunicerar ni era mål avseende hållbarhet?

Tänk på att: Kommunicera om resan mot målet. Skryt bara om konkreta, bevisade effekter och insatser och kom ihåg att vara ödmjuk inför hållbarhetsfrågans vidd och komplexitet. Var transparent och ärlig – våga visa var ert hållbarhetsarbete brister men också era ambitiösa målsättningar.

Hur redovisar företag sitt samhällsansvar?

Global Reporting Initiative (GRI) är en standard för att redovisa företagens resultat när det gäller det sociala ansvarstagandet och miljöansvaret. Standarden används i hållbarhetsredovisningar, som både kan vara en del av företagens årsredovisningar och en fristående rapport.

Vad är en hållbarhetspolicy?

Ett sätt att få till en övergripande riktning är att utveckla ett policydokument. Det blir ett styrdokument för ditt företags engagemang och strategi för alla områden av hållbarhet. Där sammanfattar ni hur ni arbetar för att hantera olika risker.

Vad ska en hållbarhetspolicy innehålla?

Vad ska en hållbarhetspolicy innehålla?

  • Ansvar.
  • Transparens.
  • Etiskt uppträdande.
  • Respekt för intressenternas intressen.
  • Respekt för rättsstatens principer.
  • Respekt för internationella uppförandenormer.
  • Respekt för de mänskliga rättigheterna.

Share this post